Video

Primul oraş din Uniunea Europeană care va începe vaccinarea femeilor însărcinate

De Redactia Observator.
Publicat: 03.05.2021, 12:25.
Actualizat: 03.05.2021, 15:04

Viena va deveni primul oraş din Uniunea Europeană care va începe vaccinarea femeilor însărcinate. De la jumătatea lunii mai, gravidele vor fi incluse ca grup prioritar în planul de vaccinare. La acest moment, doar femeile aflate în cel puţin a 13-a săptămână de sarcină se pot înscrie pe liste. 

Shira Weinberg ,36, eight months pregnant, rests after receiving the Pfizer-BioNTech coronavirus vaccine at a COVID-19

O femeie gravidă în 8 luni, s-a vaccinat în Israel

Profimedia

Datele testărilor realizate de Moderna, Pfizer şi Johnson & Johnson au arătat că aceste seruri sunt sigure atât pentru gravide, cât şi pentru bebeluşii acestora. Şi în Statele Unite, femeile însărcinate se pot vaccina, iar în Marea Britanie, pot alege să se imunizeze după o evaluare a medicilor. Datele arată femeile însărcinate dezvoltă forme de boală mai severe în cazul infectării cu COVID.

La iniţiativa Asociaţiei pentru sănătate din Viena, Comitetul Naţional de Vaccinare a inclus femeile însărcinate ca grup prioritar în planul de vaccinare, la sfârşitul lunii aprilie. Acest lucru a oferit capitalei federale posibilitatea de a oferi femeilor însărcinate din a 13-a săptămână de sarcină vaccinări împotriva COVID-19.

Femeile însărcinate nu prezintă un risc crescut de a fi infectate cu SARS-CoV-2, dar s-a constatat că femeile care se infectează dezvoltă forme de boală mai severe decât femeile care nu sunt însărcinate în aceeaşi grupă de vârstă. Acest lucru este confirmat nu numai de studiile internaţionale, ci şi de datele Covid de la Clinica Ottakring, care se ocupă de majoritatea femeilor însărcinate cu COVID-19 din zona Viena, de 14 luni.

Citește și:

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.