Antena Meniu Search
x

Foto Primul politician transsexual din Rusia a anunţat că a redevenit bărbat. "Mi-am dat seama în timpul Postului Mare"

Roman Alyoshin, un politician transsexual din Rusia, a anunțat că a redevenit bărbat. Anterior, acesta s-a considerat femeie și a folosit numele Yulia. El a prezentat scuze poporului rus și a spus că luat decizia în timpul postului ortodox.

de Redactia Observator

la 16.05.2024 , 16:32

Primul politician transsexual din Rusia a anunţat că a redevenit bărbat. "Mi-am dat seama în timpul Postului Mare"
Roman Alyoshin în noua sa poză de profil de pe Telegram - Telegram

Roman Alyoshin a declarat joi că a revenit la genul atribuit la naștere, potrivit Reuters. Cunoscut anterior sub numele Yulia Alyoshina, el a candidat pentru postul de guvernator al unei regiuni din Siberia. Totuși, Alyoshin s-a retras din cursa electorală de anul trecut invocând legislația rusă care interzice schimbările de gen.

Politicianul a luat decizia în timpul Postului Ortodox

Alyoshin a mai spus că a luat decizia de a redeveni bărbat în timpul Postului Ortodox, după o perioadă de „frământare spirituală”.

Articolul continuă după reclamă

„Mi-am dat seama că sunt bărbat în timpul Postului Mare”, a scris el într-o postare. „M-am uitat prin albume vechi ale strămoșilor mei, m-am rugat pentru ei și asta m-a ajutat să înțeleg ideea că sunt de fapt un tip”, a adăugat Alioșin pe Telegram.

Alyoshin este primul politician transsexual din Rusia. În trecut, a publicat fotografii cu el purtând rochii și având părul blond până la umeri. Noua fotografie de profil de pe Telegram îl arată cu părul scurt și purtând un hanorac cu glugă, scrie Mediafax.

În ultimii ani, autoritățile din Rusia au înăsprit foarte mult regulile care vizează comunitatea LGBTQ. De altfel, președintele rus Vladimir Putin folosește în discursurile sale comunitatea LGBTQ drept o dovadă a decăderii morale din țările occidentale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Stiri externe » Primul politician transsexual din Rusia a anunţat că a redevenit bărbat. "Mi-am dat seama în timpul Postului Mare"