Antena Meniu Search
x

Prinţesa Mako a Japoniei renunţă la titlul regal, din dragoste pentru un fost coleg de facultate. Cei doi îşi vor uni destinele luna aceasta, după ani întregi de aşteptare

Prințesa japoneză Mako şi logodnicul său, Kei Komuro, au anunţat data controversatei nunţi care a fost amânată ani de zile. Cei doi îşi vor uni destinele pe 26 octombrie 2021, iar în urma deciziei prinţesa Mako va renunța la o sumă de peste un milion de dolari. Aceasta urma să primească banii într-o singură tranşă, drept compensaţie pentru renunţarea la statutul regal - condiţie pentru că se căsătoreşte cu un coleg de facultate şi nu cu cineva de viţă nobilă.

de Redactia Observator

la 01.11.2021, 09:06

Prinţesa Mako soseşte la Palatul Imperial din Tokyo, Japonia (septembrie 2021)
Prinţesa Mako soseşte la Palatul Imperial din Tokyo, Japonia (septembrie 2021) - Profimedia

Mako, nepoata în vârstă de 29 de ani a fostului împărat japonez Akihito, a anunţat în 2017 logodna cu fostul său coleg de facultate, Kei Komuro. Vestea nu i-a bucurat pe membrii influentei familii, iar nunta a fost amânată pentru ca cei doi "să se cunoască mai bine". Surse CNN au declarat că, la momentul respectiv, întârzierea a fost pusă pe seama „lipsei de pregătire” a celor doi tineri, care aveau nevoie de timp pentru a-şi planifica viitorul. Acum, însă, lucrurile s-au clarificat: cei doi îşi vor uni destinele luna aceasta, pe 26 octombrie, în cadrul unei ceremonii restrânse.

Prinţesa Mako a avut de ales între bani şi iubire

Conform legii seculare japoneze, căsătoria între un membru al familiei imperiale și un "om de rând" nu poate avea loc decât prin excluderea celui dintâi din rândul suveranilor. În schimb, aceştia pot beneficia de o compensaţie materială pentru renunţarea la drepturile moştenite prin naştere. În cazul acesta, Guvernul aprobă decizia prinţesei de a renunţa la suma de 1,35 de milioane de dolari, pe fondul criticilor dure din spaţiul public. Japonezii, în marea lor majoritate, dezaprobă căsătoria celor doi, dar data nunţii va fi anunţată, cel mai probabil, în octombrie. După oficierea relaţiei, cuplul intenţionează să se mute în Statele Unite.

Citește și: De ce purta Prințesa Diana genți plic atât de des. Rolul secret al poșetelor pentru „Prințesa Inimilor”

Legea imperială permite ca tronul să fie transmis doar moștenitorilor de sex masculin. Celelalte prințese necăsătorite îşi pot pierde statutul dacă iau în căsătorie cetăţeni obişnuiţi, regulă care ar putea lăsa familia fără suficienţi membri care să îndeplinească atribuțiile publice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Prinţesa Mako a Japoniei renunţă la titlul regal, din dragoste pentru un fost coleg de facultate. Cei doi îşi vor uni destinele luna aceasta, după ani întregi de aşteptare