Antena Meniu Search
x

Prinţesa olandeză Catharina-Amalia, studentă în Amsterdam, retrasă de la cămin. Motivul pentru care s-a mutat înapoi la palat: "Cu greu ar putea ieşi din casă"

Prinţesa moştenitoare olandeză, Catharina-Amalia, în vârstă de 18 ani, s-a mutat din căminele studenţeşti înapoi la palatul regal din cauza ameninţărilor la adresa securităţii sale, a anunţat familia regală, potrivit The Guardian. Moştenitoarea tronului olandez ieşea din casă doar ca să participe la cursuri la Universitatea din Amsterdam, au spus ei.

de Redactia Observator

la 14.10.2022, 11:51

Prinţesa moştenitoare olandeză Catharina-Amalia
Prinţesa moştenitoare olandeză Catharina-Amalia - Profimedia

Regele Willem-Alexander a vorbit despre o situaţie ”foarte grea” în timpul unei vizite de stat în Suedia, joi, în timp ce ANP a citat-o pe Regina Maxima spunând că prinţesa ”cu greu ar putea ieşi din casă””Are consecinţe uriaşe pentru viaţa ei. Înseamnă că nu locuieşte în Amsterdam şi, de asemenea, că nu poate să iasă cu adevărat afară”, a adăugat Regina Maxima.

Viaţa la cămin, pericol pentru prinţesa olandeză

Amalia a început să studieze la Universitatea din Amsterdam în septembrie şi s-a mutat într-un apartament din oarş, dar cuplul regal a spus acum că preocupările pentru siguranţa ei au forţat-o să se mute înapoi la palatul regal Huis ten Bosch din Haga. ”Consecinţele sunt foarte grele pentru ea. Nu are o viaţă de student cum au alţi studenţi ... Nu este frumos să-ţi vezi copilul trăind aşa. Poate merge la universitate, dar asta este tot”, a spus Regina Maxima. Prinţesa Amalia urmează studii de licenţă în politică, psihologie, drept şi economie, relatează news.ro.

Nu au existat detalii despre natura ameninţărilor, însă luna trecută, mai multe agenţii de presă olandeze au relatat că prinţesa se afla sub securitate sporită din cauza temerilor că bande criminale ar putea să o răpească sau să atace. Premierul Mark Rutte a calificat această situaţie drept ”îngrozitoare” şi a spus că este ”foarte îngrijorat”, potrivit televiziunii publice olandeze NOS. ”Garantez că serviciile noastre de securitate lucrează zi şi noapte pentru a-i garanta securitatea”, a scris ministrul Justiţiei şi Securităţii, Dilan Yesilgoz-Zegerius, pe Twitter.

De Telegraaf a relatat în septembrie că securitatea a fost întărită pentru prinţesa moştenitoare din cauza temerilor că ar putea fi vizată de criminali. Anul trecut, prinţesa Amalia i-a scris prim-ministrului că doreşte să renunţe la drepturile sa asupra unor venituri de 1,6 milioane de euro (1,4 milioane de lire sterline) pe an, pentru că o fac să se simtă ”incomod”.

Fiica cea mare a regelui Willem-Alexander a spus într-o scrisoare scrisă de mână către Mark Rutte că nu vrea să îşi preia alocaţia până când nu va avea îndatoririle regale corespunzătoare. Ea a adăugat că va rambursa veniturile de 300.000 de euro pe an la care avea dreptul atâta timp cât este încă studentă şi că nu va pretinde cheltuieli de 1,3 milioane de euro ”până când va suporta costuri mari în rolul meu de Prinţesă de Orange”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Prinţesa olandeză Catharina-Amalia, studentă în Amsterdam, retrasă de la cămin. Motivul pentru care s-a mutat înapoi la palat: "Cu greu ar putea ieşi din casă"