Antena Meniu Search
x

Video Prinţul Harry a început cu stângul procesul cu "The Mirror". De ce nu s-a prezentat la tribunal

Prinţul Harry a început cu stângul procesul intentat tabloidului britanic "The Mirror". Nu s-a prezentat la tribunal în prima zi pentru că a sărbătorit ziua fiicei lui, Lilibeth, la Los Angeles. Deşi a trimis o declaraţie scrisă, judecătorul s-a enervat, iar avocatul tabloidului l-a acuzat că iroseşte timpul tuturor. Harry va fi mâine în sala de judecată şi va deveni primul membru al familiei regale care depune mărturie într-un proces în ultimii 130 de ani

de Redactia Observator

la 05.06.2023, 21:28

Vezi și

În prima zi a procesului, avocatul Prinţului Harry a acuzat "The Mirror" că a început să strângă ilegal informaţii încă de când acesta avea 11 ani. Mai multe scrisori ale Prinţesei Diana au fost citite în sală, pentru a demonstra că ziariştii i-au interceptat corespondenţa. Antipatia Prinţului Harry faţă de presă e veche şi declarată public. A vorbit despre asta în documentarul Netflix şi în cartea autobiografică. 

Prințul Harry: Sunt scurgeri de informaţii, dar sunt şi subiecte inventate. Este un joc murdar! 

Procesul de la Londra e primul dintr-o serie de trei. Alte două procese vizează publicaţiile The Sun şi Daily Mail. 

Richard Fitzwilliams, analist regal: În privinţa presei, are sentimente foarte puternice. Chiar crede că este misiunea vieţii lui să cureţe ceea ce el consideră a fi ziarele populare din presa britanică. Am văzut un Harry foarte, foarte îndârjit. 

Pe acelaşi subiect

Prințul Harry, în război cu presa din Marea Britanie

De-a lungul timpului, Harry a acuzat ziarele că i-au provocat paranoia şi depresie sau că au dus la un avort spontan al soţiei sale. Ura lui cea mai mare e împotriva paparazzilor, asta după implicarea lor în moartea Prinţesei Diana. 

Prințul Harry: Avea o rană la cap serioasă, dar era în viaţă, pe bancheta din spate. Iar oamenii care au provocat accidentul, în loc să ajute, o fotografiau în timp ce murea pe bancheta din spate. Apoi, acele fotografii au ajuns în redacţiile de ştiri. 

Fratele lui Harry, prinţul William, a fost şi el implicat în procese, dar a preferat să accepte o despăgubire. Suma ar fi fost de 80 de milioane de lire, a estimat presa la momentul respectiv. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Prinţul Harry a început cu stângul procesul cu "The Mirror". De ce nu s-a prezentat la tribunal