Antena Meniu Search
x

Prinţul Harry şi Meghan Markle rup tăcerea în privinţa situaţiei din Afganistan: "Suntem fără cuvinte"

Prinţul Harry şi Meghan Markle spun că preluarea puterii de către talibani în Afganistan i-a lăsat "fără cuvinte" şi "cu inima zdrobită", într-un comunicat în care vorbesc şi despre criza provocată de pandemia Covid-19 sau dezastrul din Haiti.

de Redactia Observator

la 17.08.2021, 19:57

Prinţul Harry şi Meghan Markle rup tăcerea în privinţa situaţiei din Afganistan: "Suntem fără cuvinte"
Prinţul Harry şi Meghan Markle rup tăcerea în privinţa situaţiei din Afganistan: "Suntem fără cuvinte" - Profimedia Images

Cuplul a postat comunicatul pe siteul Fundaţiei Archewell şi a făcut apel la urmăritori să susţină organizaţiile caritabile din zona Afganistanului.  

Comunicatul vine la o zi după de Ducele de Sussex, în vârstă de 36 de ani, care a petrecut zece ani în armata britanică şi a mers în două vizite în Afganistan, a reacţionat la situaţia din ţara asiatică şi a solicitat „ajutor reciproc” în cadrul comunităţii militare.

Prinţul Harry a publicat, luni seară, un comunicat pe reţelele de socializare Invictus Games, competiţia dedicată veteranilor de război răniţi pe care a lansat-o în 2014. „Ceea ce se întâmplă în Afganistan rezonează cu comunitatea internaţională din Invictus. Multe dintre naţiunile participante şi mulţi dintre competitorii familiei Invictus Games sunt legaţi de o experienţă comună pentru Afganistan de-a lungul a două decenii şi, de mai mulţi ani participăm concurăm alături de echipa afgană la Invictus Games. Îi încurajăm pe toţi membrii reţelei Invictus şi întreaga comunitate militară să-şi întindă mâna şi să se ajute reciproc”, se arată în mesaj. 

Scrisoarea Prinţului Harry

Pe acelaşi subiect

Cei doi au fost însă acuzaţi în social media că nu fac altceva decât să îşi facă publicitate şi că respectivul comunicat este "irelevant", întrucât nu menţionează cât vor dona ei cauzelor despre care au vorbit.

"Privim cu toţii dezastrul umanitar din Haiti şi ameninţarea că situaţia se va înrăutăţi după cutremurul din weekend, suntem cu inima zdrobită.

Suntem martori ai crizei încălzirii globale, cu noi variante şi dezinformări constante, şi suntem înfricoşaţi. 

Când orice persoană sau comunitate suferă, o bucăţică din fiecare dintre noi suferă şi ea, chiar dacă realizăm asta sau nu. Şi chiar dacă nu este menirea noastră să trăim într-o stare de suferinţă, noi, ca oameni, suntem condiţionaţi să o acceptăm. Este uşor să ne simţim fără putere, dar împreună putem să acţionăm.

"Pentru început, vă încurajăm să vă alăturaţi în ajutorarea mai multor organizaţii care fac o muncă esenţială. Facem apel şi către cei cu influenţă la nivel global să facă progrese în dialogurile umanitare", se arată în comunicatul transmis de Prinţul Harry şi Meghan Markle.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Prinţul Harry şi Meghan Markle rup tăcerea în privinţa situaţiei din Afganistan: "Suntem fără cuvinte"