Antena Meniu Search
x

Propuneri legislative bizare: copiii vor fi obligați să facă treabă acasă și să învețe

Dacă v-ați săturat de veșnicele certuri cu plozii neascultători, ați putea lua în considerare să vă mutați într-o țară cu legi mai prietenoase pentru părinți.

În Spania Parlamentul a discutat vineri o inițiativă legislativă care îi obligă pe copii să îndeplinească anumite sarcini acasă. În cazul în care propunerea va fi adoptată și va deveni lege, copiii vor fi obligați să ia parte la activitățile familiale, să arate respect pentru părinți și frați și să efectueze tot felul de treburi acasă, în funcție de vârsta lor.

Legea ar mai prevede și faptul ca minorii să fie obligați prin lege să studieze, să își respecte profesorii și să arate o conduită pozitivă în sala de curs.

Deocamdată nu au fost conturate și eventualele pedepse pentru copiii neascultători, însă Spania nu se află la prima inițiativă de reglementare a nivelului de responsabilități din cadrul unei familii. În 2005 a fost actualizat contractul de căsătorie, introducându-se sancțiuni legale pentru soții care refuză să ajute la treburile domestice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Propuneri legislative bizare: copiii vor fi obligați să facă treabă acasă și să învețe