Antena Meniu Search
x

Protest rar la Beijing. Oamenii sunt nemulţumiţi de restricţii şi măsuri de securitate: "Îndepărtaţi trădătorul național Xi Jinping"

Un protest rar împotriva președintelui Xi Jinping și măsurilor anti-covid din China a avut loc la Beijing, cu câteva zile înainte de un congres istoric al Partidului Comunist, relatează BBC

de Redactia Observator

la 13.10.2022, 16:15

Protest rar la Beijing. Oamenii sunt nemulţumiţi de restricţii şi măsuri de securitate
Protest rar la Beijing. Oamenii sunt nemulţumiţi de restricţii şi măsuri de securitate - Profimedia Images

Frustrarea creşte în capitala chineză înainte de congresul Partidului Comunist din China, care va avea loc pe 16 octombrie. Actualul preşedinte chinez Xi Jinping ar putea să primească un al treilea mandat, încălcând o tradiție de zeci de ani și menţinându-și controlul deja ferm asupra puterii.

În imaginile apărute pe Twitter se observă două bannere atârnate pe un pod din nord-vestul orașului. Oamenii sunt nemulţumiţi de măsurile stricte de securitate și restricțiile impuse împotriva Covid. Totuşi, protestul ar fi fost oprit rapid de autorități, scrie BBC.

Autoritățile au înăsprit accesul în oraș, excluzând mulți turişti, rezidenții care se întorc în Beijing, dar și livrările. Alţii nu au avut voie să iasă din case sau au fost forțați să intre în carantină.

"Fără restricții, vrem libertate. Fără minciuni, vrem demnitate", se vede pe un banner afişat într-un district din Beijing

Pe acelaşi subiect

În imaginile și filmările cu protestul, care au circulat pe reţelele de socializare, se văd două bannere mari, pe un pod din districtul Haidian din Beijing.

Pe unul dintre bannere era afişat: „Fără test Covid, vrem să mâncăm. Fără restricții, vrem libertate. Fără minciuni, vrem demnitate. Fără Revoluție Culturală, vrem reformă. Fără lideri, vrem voturi. Nefiind sclavi, putem fi cetățeni”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Celălalt le cerea locuitorilor „să facă grevă la școală și la muncă, să-l îndepărteze pe dictatorul și trădătorul național Xi Jinping”.

Un bărbat a putut fi auzit scandând sloganuri într-un difuzor, iar pe imagini se poate observa şi un fum gros deasupra podului. Însă, o vizită a echipei BBC la fața locului nu a găsit ulterior nicio urmă, dar în zonă era vizibilă o prezență a poliției.

Congresul Partidului Comunist din China va avea peste 2.000 de participanţi: oficiali de rang înalt și delegați de partid vor fi prezenţi

Cel de-al 20-lea Congres al Partidului, care va avea durata de o săptămână, va începe duminică, cu aproximativ 2.300 de oficiali de rang înalt și delegați de partid în capitală.

Autorităţile iau măsuri de securitate stricte înainte de evenimentele importante în Beijing. Securitatea la nivel de stradă a fost întărită cu poliția paramilitară, care patrulează stațiile de metrou și cartierele de lângă Sala Mare a Poporului, unde va avea loc congresul.

Autorităţile din Beijing au luat măsuri mult mai stricte în ceea ce priveşte testarea pentru Covid

În încercarea de a elimina micile focare de Covid din Beijing, pe măsură ce congresul se apropie, autoritățile orașului aplică măsuri mult mai stricte decât în alte părți ale Chinei.

Zeci de milioane de rezidenți sunt testați o dată la trei zile, controlaţi înainte de intrarea în anumite instituţii și obligaţi să poarte mască. De asemenea, oficialii au limitat numărul de persoane care intră în oraș și i-au descurajat pe rezidenți să plece.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Protest rar la Beijing. Oamenii sunt nemulţumiţi de restricţii şi măsuri de securitate: "Îndepărtaţi trădătorul național Xi Jinping"