Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Protest uriaş în Palma de Mallorca, faţă de turişti "Luaţi înapoi beţivii, daţi-ne înapoi casele!"

10.000 de locuitori din Mallorca au ieşit în stradă, duminică, pentru a protesta faţă de turişti, pe care îi consideră trataţi special de autorităţi.

de Redactia Observator

la 22.07.2024 , 17:20

Protest în Mallorca
Protest în Mallorca - Profimedia Images

Manifestanţii au venit la ei cu pancarte precum "Obişnuiam să avem o viaţă" sau "Hoteluri goale, nicio maşină de închiriat, niciun biciclist", pe străzile din Palma. Unul dintre mesajele adresate britanicilor făcea referire la finala Campionatului European de Fotbal din 2024, cu textul: "Singurul lucru care se întoarce acasă sunteţi voi". Potrivit The Sun, protestatarii au arătat un videoclip cu cozile formate la intrarea pe insula Calo des Moro şi un grup de biciclişti străini. Pe fundalul imaginilor se auzeau următoarele versuri: ,"Adio, maşini de închiriat. Casele vor fi ieftine şi nu vom mai vedea atâţia biciclişti", "Vom ara  autostrăzile, hotelurile vor fi goale, iar lumea va înţelege că sunt prea mulţi turişti" şi"Luaţi înapoi beţivii, daţi-ne înapoi casele!".

Păreri contrare

Tony Perez, primarul Benidorm, nu este de acord cu protestatarii şi crede că un turism mai scăzut va duce la o "sinucidere economică". El a declarat presei locale: "S-a gândit cineva că într-o ţară europeană al cărei punct forte este industria auto, populaţia va demonstra contrariul?".

Articolul continuă după reclamă

Antoni Costa, purtătorul de cuvânt al Guverenului, le-a comunicat deja politicienilor din Mallorca scandalul cu privire la manifestaţiile cetăţenilor. Mai mult, el roagă protestatarii să lase în pace britanicii.

Proteste anterioare

În timpul ultimului protest din 25 mai, mai mulţi turişti străini au fost huiduiţi şi batjocoriţi de unii localnici în timp ce luau masa la terasele din Piaţa Weyler, din Palma. Pentru că cetăţenii aveau un comportament atât de agresiv, organizatorii protestului au fost nevoiţi să-şi ceara scuze public. La începutul lunii iulie, turiştii din Barcelona au fost stropiţi cu pistoale cu apă. Sloganul care răsuna în timpul protestului a fost ,,Destul! Să punem limite turismului”.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Protest uriaş în Palma de Mallorca, faţă de turişti "Luaţi înapoi beţivii, daţi-ne înapoi casele!"