Antena Meniu Search
x

Protestatarii arestaţi în Rusia, înrolaţi obligatoriu în armată? Presa independentă din Rusia a dezvăluit proiectul depus în Duma de Stat

Doi deputaţi ai partidului liberal democratic din Rusia, Andrei Lugovoy și Yaroslav Nilov, au înaintat Dumei de Stat un proiect de lege privind recrutarea obligatorie a persoanelor urmărite penal pentru participarea la acțiuni neautorizate împotriva utilizării trupelor ruse în străinătate, scriu jurnaliştii de la Meduza.

de Redactia Observator

la 03.03.2022, 22:50

Protestatarii arestaţi în Rusia, înrolaţi obligatoriu în armată? Presa independentă din Rusia a dezvăluit proiectul depus în Duma de Stat
- Profimedia

Potrivit proiectului, Rusia ar putea înrola în armată pe oricine este arestat pentru că a participat la manifestaţiile împotriva invaziei în Ucraina. Acești oameni ar fi forțați să lupte în invazia însăși - se propune să fie trimiși pentru serviciul militar pe teritoriul Republicilor Populare Donețk și Lugansk.

"Sunt oameni în țara noastră care nu sunt de acord cu desfășurarea unei operațiuni militare și sunt gata să încalce legea, căutând să o oprească. Ei răspândesc informații în mod deliberat false despre desfășurarea operațiunii, încearcă în orice mod posibil să discrediteze Forțele noastre Armate și conducerea politică a țării, cer impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei, comit alte acte ilegale, adică ei se opun de fapt instaurării păcii și securității pe teritoriul Republicilor Donețk și Lugansk. Se pare că astfel de persoane ar trebui să vadă cu ochii lor ce a transformat regimul de la Kiev în teritoriul acestor republici. În acest sens, proiectul de lege propune apelarea la serviciul militar și trimiterea în serviciul militar pe teritoriul Republicilor Populare Donețk și Lugansk a persoanelor", arată autorii proiectului.

Război Rusia - Ucraina, ziua 8

Armata lui Vladimir Putin contină să atace oraşe cheie din Ucraina, cu bombardamente masive în nord, est şi sud, reușind să preia controlul în Herson. Au fost lupte grele în Mariupol, iar la Kiev s-au auzit explozii puternice, joi dimineață. Alarmele au sunat şi în Odessa, oraș aflat sub ameninţarea unui desant al forţelor armate ruse. Preşedintele Zelenski a transmis un nou mesaj de mobilizare, în timp ce uriașul convoi rusesc de blindate staţionează în apropierea capitalei ucrainene. Între timp, rușii și ucrainenii negociază din nou, în Belarus. Joi seara, Vladimir Putin a transmis un mesaj populației: "operațiunea militară specială merge conform planului", i-a asigurat el pe ruși.

Negocieri Rusia - Ucraina. Cerințele pe care le au cele două tabere inamice

Preşedintele Ucrainei spune că îl aşteaptă pe Vladimir Putin la discuţii. Este singura şansă ca acest război să se încheie - este convins Volodimir Zelenski. Până la o întâlnire între cei doi inamici, Kievul și Moscova au convenit, în Belarus, să continue negocierile, a treia rundă fiind planificată să aibă loc cât mai curând posibil, a declarat un consilier al șefului biroului lui Zelenski. El a menționat că partea ucraineană nu a primit rezultatele pe care le aștepta, deși Ucraina și Rusia au ajuns la o înțelegere cu privire la asigurarea comună a coridoarelor umanitare pentru evacuarea cetățenilor, livrarea de alimente și medicamente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Protestatarii arestaţi în Rusia, înrolaţi obligatoriu în armată? Presa independentă din Rusia a dezvăluit proiectul depus în Duma de Stat