Antena Meniu Search
x

Video "Rusia este inamicul tuturor". Lumea se revoltă împotriva invaziei Ucrainei. Ce riscuri sfidează protestatarii din Sankt Peterburg

Protestele faţă de războiul declanşat de Putin se înmulțesc de la zi la zi peste tot în lume, inclusiv în Rusia. Condamnă invazia de la oamenii simpli şi până la vedete ale Moscovei. În apărarea Ucrainei au sărit temuţii hackeri de la Anonymous. Iar Elon Musk a poziţionat rețeaua de sateliți Starlink în ajutorul Ucrainei, la cererea preşedintelui Zelenski, după ce serviciile de internet au fost distruse intr un atac rusesc. 

de Redactia Observator

la 27.02.2022, 20:03

Vezi și

"Glorie Ucrainei! Glorie Ucrainei!" În Sankt Peterburg, mii de ruşi au sfidat pentru a treia noapte consecutiv interdicţa de a protesta şi au ieşit să spună "Nu" războiului. Consternaţi, furioşi, ruşinaţi de suferinţa pe care Moscova o provoacă în ţara vecină, vor să fie solidari cu ucrainenii. Nu le-a păsat nici că pot fi incriminaţi penal. Riscă să fie acuzaţi chiar de trădare.

Războiul întoarce împotriva lui Vladimir Putin şi vechi aliaţi ai preşedintelui din lumea artistică. Preferata lierului de la Kremlin, faimoasa soprană rusă Anna Netrebko se declară împotriva războiului. Şi directoarea unui teatru de stat din Moscova a demisionat, motivând că nu poate lucra pentru un criminal. 

Lumea întreagă dezlănțuită contra lui Putin

Proteste uriaşe au loc de câteva seri şi în Georgia. "Trebuie să înţelegem că Rusia este inamicul tuturor, al întregii lumi şi trebuie să luptăm împreună", susţine un manifestant din Tbilisi. O mare de oameni a protestat astăzi şi în Berlin. Atacul asupra Ucrainei, anunţat de Statele Unite de săptămâni bune înainte să se concretizeze joi, a scos în stradă oamenii şi în SUA sau Israel. 

Pe acelaşi subiect

Putin are duşmani şi în mediul virutual

Războiul i-a adus lui Vladimir Putin mari duşmani şi în mediul virtual. Cei mai celebri hackeri, Anonymous, l-au avertizat pe preşedintele rus să îşi retragă trupele din Rusia.

Actorul Sean Penn, care se află chiar în Ucraina pentru filmări, a avut un mesaj tranşant din inima războiului. "Cred că domnul Putin a făcut cea mai oribilă greşeală pentru întreaga umanitate" spune marele actor. Iar Madonna şi-a transformat mesajul anti-război în clip muzical. Cele mai dureroase imagini ale atacurilor din ultimele zile au fost montate pe fundalul melodiei "Sorry".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » "Rusia este inamicul tuturor". Lumea se revoltă împotriva invaziei Ucrainei. Ce riscuri sfidează protestatarii din Sankt Peterburg