Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Proteste fără precedent în Israel: 750.000 de oameni în stradă. Manifestanţii cer un acord pentru eliberarea ostaticilor din Gaza

Peste 750 de mii de oameni şi-au unit glasurile în toată ţara pentru a transmite un mesaj clar guvernului israelian: vor un acord pentru eliberarea ostaticilor din Gaza. În Tel Aviv, au fost peste jumătate de milion de protestatari, la cea mai mare demonstraţie din istoria Israelului. 

de Redactia Observator

la 08.09.2024 , 21:21

La Tel Aviv, 500.000 de persoane au blocat centrul, iar în Ierusalim şi alte oraşe alţi 250 de mii de oameni au cerut un acord cu Hamas pentru eliberarea ostaticilor. Protestatarii au venit cu portretele prizonierilor şi au aprins focuri în stradă. Rudele celor despre care nu se mai ştie nimic şi-au strigat durerea în faţa mulţimii impresionante.. 

"Dacă un copil pe care l-ai adormit în pat este răpit în timp ce tu ești plecat - nimeni nu va veni să-l ia înapoi. Statul Israel îl va abandona în mâinile teroriştilor", spune Shay Dickmann, ruda unui ostatic. "Vrem un acord acum! Şi nu mai sabota procesul, domnule Abandon (n.r.: Netanyahu), nu îţi mai trăda poporul!", a declarat Efrat Machikawa, ruda unui ostatic.

Cel puţin cinci manifestanţi au fost arestaţi în urma ciocnirilor cu forţele de ordine. Numărul persoanelor care protestează a crescut exponenţial în ultima săptămână, după recuperarea cadavrelor a şase ostatici. Autopsiile au arătat că au fost executaţi de militanţii Hamas cu doar câteva zile înainte. 

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Proteste fără precedent în Israel: 750.000 de oameni în stradă. Manifestanţii cer un acord pentru eliberarea ostaticilor din Gaza