Antena Meniu Search
x

Proteste în Europa față de resticțiile dure impuse de guverne, în încercarea de a ţine în frâu pandemia de Covid-19. VIDEO

Europa coboară în stradă pentru a protesta faţă de restricţiile dure impuse de guverne în încercarea de a ţine în frâu pandemia. Din Barcelona până în Bologna şi Florenţa, mii de manifestanţi s-au mobilizat pentru a critica măsurile de carantină parţială sau totală. Aproape 11 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate până în prezent pe continent.

de Ana Obretin

la 01.11.2020, 23:11

Vezi și

Centrul Barcelonei a fost sâmbătă noapte în flăcări. Au fost cele mai violente proteste din Spania de la adoptarea restricţiilor dure precum închiderea restaurantelor şi altor afaceri. Poliţia a folosit bastoane şi gloanţe de spumă pentru a dispersa sutele de protestatari, care au aruncat cu pietre şi garduri din metal. Săptămâna aceasta, când a trecut de 1 milion de cazuri, în Spania a fost declarată din nou starea de urgenţă, care ar putea dura până în primăvara anului viitor.

Proteste similare au fost şi în Franţa sau Italia. Câteva mii de oameni au ieşit în stradă la Roma, Florenţa şi Bologna. Manifestanţii furioşi au aruncat cu pietre şi sticle incendiare.

"Dacă nu vor fi luate măsuri de asistenţă socială şi de sprijin economic pentru toţi angajaţii, nu vom accepta carantina totală"

Italia este a doua ţară cu cele mai multe decese provocate de COVID-19 din Europa, după Marea Britanie, care intră în carantină totală de joi.

Noi măsuri şi mai dure vor fi adoptate de săptămâna viitoare în Grecia, Austria şi Portugalia.

Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei: "Funcționarea tuturor zonelor de luat masa este suspendată, cu excepția serviciilor de livrare la domiciliu. Același lucru se va aplica divertismentului, culturii și sportului"

De marţi, grecii nu mai au voie să-şi părăsească locuinţele decât pentru a merge la muncă. În Austria vor fi restricţii de circulaţie între orele 20:00 şi 6 dimineaţa. Noi reguli, de miercuri, şi pentru 70% din populaţia Portugaliei.

Antonio Costa, premierul Portugaliei: "Ceea ce vă spunem astăzi este să staţi acasă cât se poate de mult, iar când ieşiţi să faceţi cumpărături să vă luaţi măsuri de precauţie. Când mergeţi la serviciu, să vă luaţi măsuri de precauţie"

Premierul a subliniat că ţara nu îşi mai permite o carantină totală. De luni, Germania, care raportează aproape în fiecare zi cifre record, va intra în carantină parţială.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri externe » Proteste în Europa față de resticțiile dure impuse de guverne, în încercarea de a ţine în frâu pandemia de Covid-19. VIDEO