Antena Meniu Search
x

Video Proteste în Italia faţă de violenţa domestică. De la începutul anului, 103 femei au fost ucise, printre acestea şi 5 din România şi R. Moldova

Demonstraţii de amploare în Italia împotriva masculinităţii toxice şi a violenţei împotriva femeilor, pe care Organizaţia Mondială a Sănătăţii o numeşte pandemia din umbră. Şi în România, fenomenul este în creştere. 80 de mii de victime în primele 9 luni ale anului, anunţă Poliţia. Situaţia este dramatică în toată Uniunea Europeană: la fiecare 24 de ore, cel puțin două femei mor de mâna partenerului sau a cuiva din familie, iar câteva mii sunt bătute. 

de Redactia Observator

la 27.11.2023, 11:38

Vezi și

Mii de italieni au ieşit pe străzi în marile oraşe ca să marcheze Ziua Internațională Pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeilor. Organizatorii protestelor anunţă o revoluție socială prin care vor să schimbe atitudinea bărbaţilor. La Roma, în apropierea Colosseumului, traficul a fost blocat de demonstranţi îmbrăcaţi simbolic cu haine pătate de vopsea roşie. Pe ele erau scrise numele femeilor ucise la vârste fragede din cauza violenței. 50.000 de oameni şi-au strigat indignarea.

"Fără o educaţie care începe de la părinţi, dar şi din şcoală şi societate, este imposibil să ajungem la un rezultat."

Italienii cer autorităţilor sisteme eficiente de protecție și asistență pentru victimele violenţei. Statisticile din peninsulă sunt înfiorătoare. 103 femei au fost ucise de la începutul anului - cinci erau din România și Republica Moldova. Iar numărul victimelor creşte în fiecare an. 

Îngrijorarea italienilor s-a transformat în furie săptămâna trecută, când o tânără de 22 de ani a fost găsită moartă într-un lac de lângă Veneţia, învelită în saci de gunoi. Trupul ei purta urmele unei crime brutale. Ultima oară fusese văzută într-un mall, cu iubitul ei - îşi căuta rochia pentru festivitatea de absolvire a facultăţii. Apoi, ar fi urmat o ceartă provocată de tânărul gelos. De altfel, el este suspectul principal - a fost arestat în Germania, când fugea de poliţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Proteste în Italia faţă de violenţa domestică. De la începutul anului, 103 femei au fost ucise, printre acestea şi 5 din România şi R. Moldova