Antena Meniu Search
x

Protest masiv la Bruxelles. 80.000 de oameni au ieşit în stradă nemulţumiţi de preţuri. Aeroportul din Bruxelles a fost blocat

Între 70.000 şi 80.000 de persoane protestau luni în centrul Bruxellesului în cadrul unei greve împotriva creşterii costului vieţii, a transmis agenţia Belga, citând estimări ale poliţiei şi sindicale, potrivit dpa. Manifestațiile au provocat perturbări masive în transporturi, aeroportul din Bruxelles fiind obligat să anuleze toate decolările din cauza lipsei personalului de securitate, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 21.06.2022, 11:24

Autoritățile estimează că în Bruxelles au protestat 70-80.000 de persoane
Sindicaliștii au protestat din cauza creșterii costului vieții. - Profimedia

Unele din marile sindicate belgiene au chemat la grevă în sprijinul revendicării lor pentru reforme legislative care să lupte împotriva scăderii puterii de cumpărare în urma pandemiei de COVID-19 şi a inflaţiei record. Brussels Airlines anunţase săptămâna trecută că va anula luni zboruri din cauza participării la grevă a personalului companiei de securitate G4S.

Potrivit Belga, sindicatele se aşteptau ca până la 70.000 persoane să se alăture marşului de protest în centrul Bruxellesului, însă ulterior au revizuit cifra la 80.000.

Protestele au afectat transporturile

Compania feroviară belgiană SNCB, care nu ia parte la grevă, a pus la dispoziţie trenuri suplimentare pentru a facilita venirea protestatarilor în capitală. Alte companii de transport au fost însă afectate de grevă, în Bruxelles funcţionând luni o singură linie de metrou, în timp ce, în alte câteva provincii, companiile publice ofereau doar servicii reduse.

Aeroportul din Bruxelles şi-a anulat toate zborurile, aproape 3000, din cauza unei greve a sindicaliştilor, nemulţumiţi de creşterea preţurilor. Mai multe servicii de transport au fost oprite, mai puţin cele feroviare, care au funcţionat parţial, pentru ca oamenii să poată ajunge la protest.

Protestele din Belgia accentuează problemele cu care se confruntă aeroporturile la nivel global datorate personalului insuficient. Din această cauză, conducerea aeroportului Heathrow, de pildă, a cerut companiilor să anuleze 10% din zboruri astfel încât personalul de pe aeroportul londonez, astfel încât să poată gestiona pasagerii și bagajele lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Protest masiv la Bruxelles. 80.000 de oameni au ieşit în stradă nemulţumiţi de preţuri. Aeroportul din Bruxelles a fost blocat