Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Proteste violente de Ziua Muncii

Zeci de milioane de oameni au petrecut Ziua Muncii pe stradă, la manifestaţii de amploare. A fost prilej pentru turci, nemţi şi italieni să îşi verse furia pe autorităţi. S-au dat lupte grele, soldate cu zeci de răniţi de ambele tabere.

de Redactia Observator

la 02.05.2014 , 08:42

 Zeci de milioane de oameni au petrecut Ziua Muncii pe stradă, la manifestaţii de amploare. A fost prilej pentru turci, nemţi şi italieni să îşi verse furia pe autorităţi. S-au dat lupte grele, soldate cu zeci de răniţi de ambele tabere. În Rusia, însă, Ziua Muncii a fost sărbătorită ca în vremurile de glorie ale URSS.

Furioşi că manifestaţiile de 1 mai au fost interzise pentru al doilea an consecutiv, mii de oameni au ieşit în stradă în marile oraşe din Turcia, sfidând autorităţile. Poliţişti au transformat piaţa Taksim într-o veritabilă fortăreaţă. Nimeni n-a ajuns acolo, dar pe străzile adiacente s-au dat lupte grele.

Zeci de manifestanţi au căzut în mâinile poliţiştilor. Care au folosit scuturile să-i împiedice pe jurnalişti să filmeze tratamentul pe care l-au aplicat celor arestaţi.

Vezi și

De ziua muncii au fost proteste violente şi la Torino, în Italia. Manifestanţii au protestat faţă de măsurile de austeritate, mult prea drastice, în opinia lor. Şi nemţii au ieşit în stradă de 1 mai. Cel puţin opt oameni au fost arestaţi în Hamburg după ce simpatizanţii de stânga au mărşăluit prin oraş.

În Rusia Ziua Internaţională a Muncii a fost zi de sărbătoare, ca pe vremea regimului comunist. Pentru prima dată de la căderea uniunii sovietice a fost organizată o paradă în Piaţa Roşie. O sută de mii de oameni s-au adunat să o vadă.

În Sankt Petersburg însă mii de oameni au ieşit în stradă să-şi arate sprijinul pentru ucrainieni. 1 Mai a fost decretată Ziua internaţională a Muncii la finalul secolului al 19-lea.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Proteste violente de Ziua Muncii