Antena Meniu Search
x

Proteste violente in Brazilia

Scene apocaliptice in Brazilia, unde zeci de mii de oameni au distrus totul in cale spre stadionul unde se juca semifinala Cupei Confederatiei. Mii de politisti au fost mobilizati pentru a tine sub control multimea furioasa.

Vezi și

Protestatarii cer demisia Guvernului care a acordat bugete enorme pentru evenimente sportive, precum Cupa Confederatiilor sau Campionatul Mondial de Fotbal, dar nu a gasit destui bani pentru Educatie sau Sanatate.

Dupa o zi de lupte cu fortele de ordine, protestatarii au profitat de caderea noptii pentru a vandaliza mai multe magazine. In timp ce majoritatea manifestantilor se foloseau de bunurile furate pentru a ii ataca pe politisti, altii s-au multumit sa fuga, pur si simplu, cu ele.

Doar interventia jandarmilor, insotiti de blindate, i-a oprit pe manifestantii care distrugeau un bulevard din apropiere de stadionul unde, cateva ore mai devreme, se juca semifinala Cupei Confederatiilor.

Protestul, cel mai mare din ultimii 20 de ani, a inceput cu cateva ore inainte de fluierul de start. 50.000 de oameni nemultumiti ca Guvernul a acordat bugete enorme pentru competitiile sportive si a neglijat domenii precum sanatatea sau educatia au iesit pe strazi.

Tensiunile au explodat cand politistii au inceput sa arunce gaze lacrimogene spre multimea care manifesta pasnic. Au urmat cateva ore de haos.

Autoritatile au mobilizat 5.000 de politisti in zona stadionului, carora li s-au adaugat 1.500 de militari.

Valul de proteste a inceput in urma cu zece zile, cand mii de oameni s-au incaierat langa acelasi stadion, in timpul unui meci din Cupa ConFederatiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Proteste violente in Brazilia