Antena Meniu Search
x

Proteste violente în Ferguson, New York, Atlanta, Boston și Las Vegas

Verdictul ce a aprins o întreagă ţară i-a alarmat pe oficialii americani! Guvernatorul statului Missouri, unde se află oraşul Ferguson, a triplat numărul de soldaţi mobilizaţi, pentru a înăbuşi revoltele.

Vezi și

Verdictul ce a aprins o întreagă ţară i-a alarmat pe oficialii americani! Guvernatorul statului Missouri, unde se află oraşul Ferguson, a triplat numărul de soldaţi mobilizaţi, pentru a înăbuşi revoltele. 

În mijlocul mulţimii de protestatari, părinţii adolescentului împuşcat de 12 ori de un poliţist, cer să fie răzbunată moartea băiatului lor.

Strigăte de revoltă s-au auzit din mii de piepturi. Decizia unui mare juriu, de a nu-l trimite la proces pe poliţistul care a apăsat pe trăgaci, a pornit o revoltă Statele Unite ale americii.

Zeci de clădiri au fost vandalizate. Nici maşinile de poliţie n-au scăpat de furia mulţimii.

Temându-se de o nouă noapte de foc, guvernatorul statului Missouri a triplat numărul soldaţilor din Garda Naţională care patrulează pe străzile din Ferguson.

Un student în primul an la Drept ar fi făcut o treabă mai bună în interogarea ucigaşului unei persoane neînarmate decât a făcut-o procuratura! Deşi a scăpat de acuzaţii, ofiţerul Darren Wilson nu se poate întoarce încă la muncă.

Poliţistul a acordat un prim interviu pentru un post de televiziune din State, în care explică ce s-a întâmplat în ultimele minute de viaţă ale lui Michael Brown.

L-a văzut pe stradă şi semăna cu suspectul unui jaf comis în urmă cu câteva minute. Când l-a abordat, însă, a fost atacat din senin de adolescent.

Iar când adolescentul, rănit de gloanţe, a dat să fugă, poliţistul s-a dus după el. L-ar fi somat de mai multe ori să se oprească, dar tânărul n-a făcut-o, aşa că a apăsat din nou trăgaciul. Până l-a doborât.

Mulţi americani în consideră însă un criminal. Darren Wilson a primit numeroase ameninţări cu moartea, ba chiar s-au pus recompense pe capul său, susţin avocaţii acestuia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Proteste violente în Ferguson, New York, Atlanta, Boston și Las Vegas