Antena Meniu Search
x

Video Proteste violente în Franţa, de Ziua Muncii. Jandarmii au bătut o femeie din mulţime până i-au spart capul

Scene violente in Paris! Mii de francezi care au ieşit în stradă de Ziua Muncii au transformat parada intr-un manifest contra presedintelui Emmanuel Macron, ales pentru un nou mandat. Mai multe baricade ale jandarmilor au fost incendiate, iar cateva magazine au fost distruse. Fortele de ordine nu au ezitat sa foloseasca gazele lacrimogene.

de Redactia Observator

la 02.05.2022, 08:46

Vezi și

Aşa s-a desfălurat parada de 1 mai, în Paris. Jandarmii lovesc cu o brutalitate ieşită din comun o protestatară, până când îi sparg capul. Martorii urlă îngroziţi, iar pe străzi începe anarhia. Protestatarii aruncă cu pietre în fortele de ordine, iar jandarmii folosesc gazele lacrimogene. Mii de oameni au cerut majorarea salariilor şi renunțarea la planul de a creștere a vârstei de pensionare la 65 de ani, luat în calcul în acest moment de Emmanuel Macron, preşedintele reales pentru un nou mandat de 5 ani. În mulţimea adunată pentru tradiţionala paradă anuală de Ziua Muncii, lucrurile au degenarat rapid.

În imagini se poate observa cum manifestanţii distrug un magazin din centru. Aceeasi soartă au avut-o multe alte magazine şi sedii bancare din împrejurimi, care au fost vandalizate. Mai multe incendii au fost iscate in plină stradă, după ce protestatarii au dat foc mai multor baricade ale autorităţilor. 54 de persoane au fost arestate de jandarmi, inclusiv o femeie care a atacat un pompier ce încerca să stingă un incendiu. Aproximativ 250 de mitinguri au fost organizate in Paris și în alte orașe, precum Lille, Nantes, Toulouse și Marsilia. În total, peste 115.000 de persoane au ieşit în stradă în întreaga țară, 24.000 doar în Paris, a declarat ministerul de interne francez.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Proteste violente în Franţa, de Ziua Muncii. Jandarmii au bătut o femeie din mulţime până i-au spart capul