Antena Meniu Search
x

Proteste violente în SUA înainte de alegeri

Cu doar câteva zile înainte de alegerile din Statele Unite, Philadelphia stă pe un butoi cu pulbere! 90 de oameni au ajuns în arest după ce s-au luat la bătaie cu scutierii, în timpul protestului anti-rasist.

de Redactia Observator

la 02.11.2020, 15:32

Vezi și
  • Violenţele au izbucnit după ce un tânăr cu probleme psihice a fost ucis de poliţişti.
  • Protestatarii au făcut ravagii în oraşul american.

Sunt scene violente filmate în Philadelphia cu doar o săptămână înainte de alegeri. Protestatarii aruncă cu pietre şi tomberoane în scutieri. Câteva secunde mai târziu, zeci de manifestanţi sunt puşi la pământ. Potrivit presei americane, 90 de oameni au fost arestaţi şi 30 de poliţişti au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Protestatarii au incendiat tomberoane, maşini de poliţie şi au jefuit mai multe magazine de îmbrăcăminte şi supermarketuri.

Protestele violente din Philadelphia au izbucnit după ce un tânăr de 27 de ani, pe nume Walter Wallace, a fost împuşcat de poliţişti după ce a refuzat să predea un cuţit. Bărbatul ar fi avut probleme psihice. Imagini cu momentul în care este ucis au provocat revoltă pe Internet.

Shaka Johnson, avocatul familiei lui Walter: Cred că aţi văzut şi voi ceea ce am văzut şi noi. Acele împuşcături nu au fost justificate. Vorbim de o persoană care avea probleme psihice.

Incidentul vine pe fondul protestelor anti-rasiste istorice din Statele Unite. Manifestanţii spun că vor continua să iasă în stradă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Proteste violente în SUA înainte de alegeri