Antena Meniu Search
x

Proteste violente la Hamburg! Zeci de clădiri au fost vandalizate şi jefuite. Au fost mobilizate TRUPELE SPECIALE

Protestele violente au împânzit străzile din Hamburg pentru a treia noapte la rând. Chiar dacă summitul G20 s-a încheiat ieri, manifestanţii nemulţumiţi de prezenţa lui Donald Trump şi a celorlalţi şefi de stat au vandalizat şi jefuit zeci de clădiri.

Vezi și

Protestele violente au împânzit străzile din Hamburg pentru a treia noapte la rând. Chiar dacă summitul G20 s-a încheiat ieri, manifestanţii nemulţumiţi de prezenţa lui Donald Trump şi a celorlalţi şefi de stat au vandalizat şi jefuit zeci de clădiri.

Amploarea violenţelor a crescut atât de mult, încât autorităţile au mobilizat şi trupele speciale.

A fost o nouă noapte de coşmar pentru locuitorii din Hamburg. Protestatarii au atacat forţele de ordine cu pietre şi sticle şi au ocupat mai multe străzi din oraş. Manifestaţiile au continuat până târziu. 

Din cauza violenţelor fără precedent, forţele de ordine abia mai fac faţă situaţiei. Peste 200 de poliţişti au fost răniţi în urma protestelor.

Efectivele mobilizate la Hamburg au depăşit deja 20.000, iar autorităţile au cerut ajutor de la Berlin şi din landurile vecine. Pe străzi, au ieşit inclusiv trupele speciale.  A fost nevoie de măsuri drastice pentru a îndepărata manifestanţii. 

În ciuda incidentelor, preşedintele Donald Trump a felicitat-o pe Angela Merkel pentru summitul excelent organizat la Hamburg.

Şi chiar dacă manifestaţiile au fost, în principal, la adresa liderului de la Casa Albă, Vladimir Putin a avut numai cuvinte de laudă pentru preşedintele american. 

Cu toate acestea, presa internaţională a fost şocată când Ivanka Trump, în prezent consilier la Casa Albă, i-a luat locul tatălui său la masa discuţiilor cu cei mai puternici lideri ai lumii.

Asta pentru că Donald Trump era prezent la o altă sesiune. La reuniunea de la Hamburg,  au existat însă tensiuni între participanţi din cauza viziunilor diferite asupra eforturilor pentru stoparea schimbărilor climatice.

Activiştii Greenpeace au protestat şi ei la Hamburg  după ce Donald Trump a retras Statele Unite ale Americii din Acordul climatic de la Paris. 

Totodată, cei 21 de lideri prezenţi la summit au condamnat la unison recenta lansare a unei rachete balistice de către Coreea de Nord.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Proteste violente la Hamburg! Zeci de clădiri au fost vandalizate şi jefuite. Au fost mobilizate TRUPELE SPECIALE