Antena Meniu Search
x

La Paris au avut loc proteste violente

Aproape 600 de mii de oameni au protestat în cele mai importante oraşe ale lumii cu o zi înainte de Summitul asupra climei din Paris

Vezi și

Aproape 600 de mii de oameni au protestat în cele mai importante oraşe ale lumii cu o zi înainte de Summitul asupra climei din Paris. Rio de Janeiro, Santiago de Chile, Amsterdam, Berlin, şi Londra sunt doar câteva dintre acestea.

Paris însă, manifestaţia a devenit violentă, după ce unii dintre activişti au aruncat cu diverse obiecte în poliţiştii trimişi să asigure liniştea.Şi s-au folosit gaze lacrimogene pentru a-i îndepărta.

Mii de oameni au protestat pe străzile din Paris pentru a denunţa starea de urgenţă climatică. Activiştii care s-au adunat în Place de la Republique au aruncat mai multe obiecte înspre forţele de ordine. Aproape 5 mii de persoane au format un lanţ uman la Pari. Alaiul a ajuns îm apropierea sălii de spectacole Bataclan, dar şi în jurul soclului statuii din Place de la Republique.

Peste două sute de persoane au fost arestate în urma manifestaţiilor. Acţiunea lor e regretabilă de două ori mai mult, aş spune chiar scandaloasă. Piaţa Republicii, locul în care sunt toate acele flori şi lumânări depuse în memoria celor care au fost ucişi de gloanţele teroriştilor.

Aseară, Turnul Eiffel s-a transformat într-o pădure virtuală. Şi pe laturile sale au fost scrise mesaje de speranţă. "Pace pentru toţi" şi "Iubire pentru Pământ" sunt doar câteva.

Proteste înainte de summitul asupra climei au avut loc în mai multe oraşe importante din toate colţurile lumii. Fără să se înregistreze violenţe. Între timp, aseară, în orăşelul Le Bourget, aflat în apropiere de Paris, negociatorii din 195 de ţări au luat startul cursei contra cronometru de 12 zile, în cadrul căreia se încearcă încheierea unui prim acord universal de luptă împotriva încălzirii globale. Înainte însă au păstrat un minut de reculegere în memoria victimelor atentatelor din 13 noiembrie. Printre şefii de stat care au ajuns deja la summitul asupra climei se numără preşedintele României, Klauss Iohannis, preşedintele Chinei şi Barack Obama.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » La Paris au avut loc proteste violente