Antena Meniu Search
x

Protestul saruturilor, la o statie de metrou din Ankara

O statie de metrou din Ankara a fost scena unei protest mai putin obisnuit: aproape 100 de cupluri s-au sarutat cu pasiune, in public. Actiunea s-a dorit o replica la incercarea islamistilor de a impune reguli morale severe in viata de fiecare zi.

Vezi și

Manifestantii sarutului au fost, de altfel, atacati de un grup de islamisti radicali, iar un tanar a fost usor ranit.

Ideea de a organiza un "protest al sarutarilor" a aparut dupa ce pasagerii metroului din Ankara au fost avertizati, prin difuzoare, "sa se comporte potrivit normelor morale". Asta dupa ce un cuplu a fost surprins de camerele de supraveghere in timp ce se saruta.

Incidentul, mai degraba amuzant, a fost interpretat ca manifestare a unui fenomen mai grav. Partidul islamist moderat, aflat de mai multi ani la putere in Turcia, este suspectat ca incearca sa impuna populatiei reguli severe de comportament, potrivite mai mult vremurilor trecute.

Participantii la "protestul sarutarilor", in majoritate tineri, au dorit sa arate ca nu se tem de presiunile islamistilor si vor continua sa traiasca asa cum doresc. Dar actiunea i-a infuriat pe cativa fanatici, care au incercat sa opreasca actiunea.

In ciuda interventiei politiei, o persoana a fost ranita usor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Protestul saruturilor, la o statie de metrou din Ankara