Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Putin a semnat un decret de recrutare: 133.000 de ruşi vor fi chemaţi în armată în doar 2 luni

Vladimir Putin a semnat un decret privind recrutarea de toamnă. 133.000 de bărbaţi vor fi recrutați în serviciul militar între 1 octombrie și 31 decembrie.

de Redactia Observator

la 30.09.2024 , 14:21

Putin a semnat un decret de recrutare 133.000 de ruşi vor fi chemaţi în Armată în doar 2 luni Putin a semnat un decret de recrutare 133.000 de ruşi vor fi chemaţi în Armată în doar 2 luni - Profimedia

Război în Ucraina. Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat luni un decret privind recrutarea de toamnă în armată. Potrivit decretului, vor fi chemaţi în serviciul militar de 12 luni, între 1 octombrie și 31 decembrie, 133.000 de oameni. Este vorba de cetățeni ai Federației Ruse cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, care nu se află în rezervă și trebuie să execute stagiul militar în conformitate cu legislația rusă.

De asemenea, conform documentului, militarii cărora le-a expirat perioada obligatorie de stagiu militar trebuie să fie eliberați. Perioada de serviciu militar este de 12 luni. În Rusia, recrutările obligatorii în armată au loc în mod tradițional de două ori pe an: primăvara și toamna. 

Întrebat dacă recruții chemați în cadrul campaniei de toamnă vor fi trimiși în regiunea Kursk unde armata ucraineană a lansat o ofensivă în luna august, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, i-a trimis pe jurnalişti să întrebe la Ministerul rus al Apărării.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Cum va avea loc recrutarea de toamnă în Rusia

Cetăţenii ruşi recrutaţi în armată în această toamnă vor efectua serviciul militar timp de un an, potrivit Statului Major General al Forţelor Armate Ruse, citat de Interfax. "Termenul serviciului militar pentru recrutare nu se va schimba și va fi de 12 luni, iar trimiterea recruţilor din punctele de adunare este planificată începând cu 15 octombrie 2024", a spus un oficial din armata rusă, Vladimir Tsimlianski. Potrivit acestuia, "toți recruții vor fi trimiși pentru serviciul militar în punctele permanente de desfășurare a formațiunilor și unităților militare de pe teritoriul Federației Ruse".

O treime dintre recruți vor ajunge în formațiuni de antrenament și unități militare, unde vor învăţa să folosească echipamentele militare moderne și vor obţine o calificare într-o specialitate militară, a mai spus acesa. "La terminarea pregătirii, în conformitate cu abilitățile dobândite, recruţii vor fi trimiși trupelor", a spus Tsimlianski. El a menționat că va continua şi "practica formării de unități științifice de cercetare".

Serviciile secrete britanice au evaluat în această lună că Rusia continuă să-i forțeze pe recruți să semneze contracte cu armata după încheierea stagiului militar obligatoriu pentru a-i trimite la război în Ucraina.

Bloomberg a scris, pe 13 august, citând surse, că Vladimir Putin ar putea fi obligat să decreteze o nouă mobilizare până la sfârșitul anului 2024 din cauza lipsei de personal în armată. Preşedintele rus a anunţat în septembrie 2022 o mobilizare parțială, o măsură nepopulară, care a dus la un exod al bărbaţilor. 

Pe 17 sepmbrie 2024, liderul rus a ordonat armatei ţării să îşi mărească numărul de soldaţi cu 180.000, aceasta fiind a treia oară când îşi măreşte rândurile de la începutul învadării Ucrainei. Creşterea va duce numărul total al personalului militar rus la aproape 2,4 milioane, dintre care 1,5 milioane de soldaţi, potrivit decretului publicat de Kremlin. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IRCC creşte iar. Vă gândiţi să faceţi o refinanţare?
Observator » Ştiri externe » Putin a semnat un decret de recrutare: 133.000 de ruşi vor fi chemaţi în armată în doar 2 luni