Antena Meniu Search
x

Putin anunţă ca va retrage trupele ruse din Kazahstan după ce militarii îşi încheie misiunea

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a anunţat luni că forţele ruse trimise în Kazahstan pentru a susţine puterea kazahă, vizată în opinia sa de "terorismul internaţional", vor părăsi ţara după ce îşi încheie misiunea, relatează AFP, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 10.01.2022, 12:01

Putin anunţă ca va retrage trupele ruse din Kazahstan după ce militarii îşi încheie misiunea
- Profimedia

Liderul de la Kremlin apreciază că statul Kazahstan a fost victima "unei agresiuni a terorismului internaţional". Aceste "bande de bărbaţi înarmaţi" dispun "în mod clar de o experienţă de luptă" şi au fost formaţi în "centre în străinătate", apreciază el. Putin avertizează că Moscova nu va tolera "revoluţii colorate" în fosta URSS, o formulă recurentă prin care desemnează revolte orchestrate, acuză Kremlinul, de către Occident în foste ţări sovietice începând dn anii 2000. "Noi înţelegem că nu este vorba nici despre ultima tentativă de amestec în afacerile ţării noastre", declară Vladimir Putin.

"Nu vom lăsa situaţia să fie perturbată la noi şi nu vom lăsa să se dezvolte scenariile aşa-ziselor revoluţii colorate", subliziază liderul de la Kremlin. Pe de altă parte, aproape 8.000 de persoane au fost arestate după o săptămână de revolte, marcată de o reprimare implacabilă în Kazahstan, soldată cu zeci de morţi, a anunţat luni guvernul kazah.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Putin anunţă ca va retrage trupele ruse din Kazahstan după ce militarii îşi încheie misiunea