Antena Meniu Search
x

Putin continuă epurările în armata rusă. Generalul Vadim Şamarin, adjunct în Statul Major General, arestat pentru mită deosebit de mare

Şeful Direcției Principale de Comunicații a Forțelor Armate Ruse, generalul Vadim Şamarin, a fost arestat pentru luare de mită la scară deosebit de mare, relatează agenţia de presă de stat TASS. Şamarin este adjunct în Statul Major General.

de Redactia Observator

la 23.05.2024 , 11:15

Putin continuă epurările în armata rusă. Generalul Vadim Şamarin, arestat pentru luare de mită deosebit de mare
Putin continuă epurările în armata rusă. Generalul Vadim Şamarin, arestat pentru luare de mită deosebit de mare - Telegram

Casa generalului Vadim Şamarin a fost percheziționată iar ulterior acesta a fost dus la interogatoriu, potrivit Kommersant. "Instanța a decis pe 22 mai măsura arestului preventiv pentru Şamarin pe o perioadă de două luni. El este acuzat sub paragraful 6 din articolul 290 din Codul penal al Federației Ruse (luare de mită la scară deosebit de mare)", a anunţat Tribunalul Militar.

Popularul canal rusesc de Telegram Rybar urmărit de peste 1,2 milioane de abonați şi condus de Mikhail Zvinchuk, un fost ataşat de presă al Ministerului rus al Apărării, a relatat că pe numele generalului există plângeri "cu privire la realizarea de rapoarte pozitive și luarea unor decizii organizaționale nefondate".

Epurările din Armata Rusă

Articolul continuă după reclamă

Aşa-numiţii bloggeri militari ruşi vorbesc despre un val de epurări care au legătură cu înlocuirea lui Serghei Şoigu de la şefia Ministerului Apărării cu economistul Andrei Belousov.  La o întâlnire cu comandanții districtelor militare de pe 15 mai, Vladimir Putin a afirmat că nu vor exista remanieri în Statul Major General, la conducerea căruia a rămas generalul Valeri Gherasimov. 

Pe 21 mai a fost arestat sub suspiciunea de fraudă un fost comandant de armată, Ivan Popov. Pe 13 mai, șeful Departamentului de Personal al Ministerului Apărării, Iuri Kuzneţov, a fost şi el arestat sub acuzația că a primit mită la scară deosebit de mare. Pe 24 aprilie, a fost arestat şi un adjunct al Ministerului rus al Apărării, Timur Ivanov, tot pentru luare de mită deosebit de mare. Potrivit avocaților, cazurile lor nu au legătură între ele, scrie TASS.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri externe » Putin continuă epurările în armata rusă. Generalul Vadim Şamarin, adjunct în Statul Major General, arestat pentru mită deosebit de mare