Antena Meniu Search
x

Putin critică intervenţia militară a SUA în Afganistan: "Rezultatul este nul"

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat miercuri că intervenția militară a americanilor în Afganistan nu a adus decât tragedii și pierderi umane din toate părțile, demonstrând că e imposibil să impui valori străine asupra altor națiuni.

de Redactia Observator

la 01.09.2021, 17:30

Putin critică intervenţia militară a SUA în Afganistan: "Rezultatul este nul"
- Profimedia

În timp ce le vorbea adolescenților dintr-o unitate de învățământ situată în estul Rusiei, Putin a făcut câteva precizări despre "abordarea defectuoasă" a Statelor Unite în contextul crizei din Afganistan. În opinia preşedintelui rus, citat de Reuters, intervenţia americanilor într-o ţară care a făcut cândva parte din Uniunea Sovietică nu a adus nimic bun.

"Forțele SUA au fost prezente în acest teritoriu timp de 20 de ani și timp de 20 de ani au încercat ... să civilizeze oamenii care trăiesc acolo, să le insufle propriile norme și standarde de viață în cel mai larg sens posibil al acestui cuvânt, inclusiv atunci când vine vorba de organizarea politică a societății", a comentat Putin. "Au rezultat doar tragedii și pierderi de vieți omenești pentru Statele Unite și, cu atât mai mult, pentru acei oameni care trăiesc pe teritoriul Afganistanului. Per total, rezultatul este nul, dacă nu chiar negativ".

Soldaţii americani au finalizat luni retragerea din Afganistan, iar președintele Joe Biden a vorbit marți despre sfârșitul unei ere de operațiuni militare majore pentru refacerea altor țări. Acest lucru reprezintă o provocare şi pentru administraţia de la Kremlin, care priveşte fostele state sovietice din apropiere drept parte a flancului său defensiv sudic. Între timp, Rusia și-a consolidat baza militară din Tadjikistan, ţară vecină cu Afganistanul, iar forțele sale armate organizează o lună de exerciții în preajma graniței.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Putin critică intervenţia militară a SUA în Afganistan: "Rezultatul este nul"