Antena Meniu Search
x

Video Putin dă din nou fiori reci Europei şi vorbeşte despre bomba nucleară: ce i-a spus la telefon lui Macron despre Hiroshima şi Nagasaki

Vladimir Putin scoate din nou la bătaie armele nucleare. Liderul rus sugerează că nu e nevoie să dea cu bomba atomică într-un oraş mare pentru a pune capăt războiului. Ameninţarea i-a fost transmisă direct lui Emmanuel Macron în timpul unei discuţii telefonice. În acest timp, Statele Unite încearcă să convingă Ucraina să fie deschisă la discuţiile de pace cu liderul de a Kremlin, în timp ce populaţia se luptă cu teroarea unei ierni în frig şi întuneric.

de Redactia Observator

la 07.11.2022, 19:46

Vezi și

Avertismentul care l-a şocat pe Emmanuel Macron şi pune în gardă lumea întreagă a venit în timpul conversaţiei telefonice pe care a avut-o în weekend cu Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a dat ca exemplu atacurile cu bombe atomice de la Hiroshima și Nagasaki, care în opinia lui "demonstrează că nu trebuie să distrugi un oraș mare pentru a pune capăt războiului".  Analiştii consideră că Putin nu a renunţat la ideea unei lovituri nucleare tactice în Ucraina, pentru a păstra controlul în regiunile anexate ilegal. Cum este cazul Herson, unde ruşii continuă să piardă teren. "Dacă veți dori să plecaţi și scăpați de bombardamente și acțiuni militare, vom fi întotdeauna bucuroși să vă ajutăm", a declarat Kirill Stremousov, şef al administraţiei ruse.

Negocierea directă dintre Zelenski şi Putin, scenariu respins de ambele tabere

Trupele de ocupaţie se îmbracă în haine civile și locuiesc în locuințe oamenilor, pentru a induce în eroare armata Kievului. Pe lângă asaltul continuu, capitala a rămas fără energie electrică. o altă metodă de intimidare folosită de ruşi. "Trebuie să rezistăm iernii care vine, iar la primăvară să fim şi mai puternici decât acum, şi mai bine pregătiţi pentru eliberarea întregului nostru teritoriu", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. Încă de dis de dimineaţă, au avut loc mai multe întreruperi ale curentuluo electric în întreg nordul ţării. "Duşmanii noştri fac totul pentru ca oraşul să rămână fără căldură, electricitate şi apă şi, în general, pentru ca noi toţi să murim. Aceasta este misiunea lor", a declarat Vitali Klitschko, primarul Kievului.

Pe front, un atac masiv cu 72 de obuze a distrus mai multe case din Sumî. Ucrainenii contraatacă în Doneţk. Flăcări uriaşe au cuprins clădirea Căilor Ferate, după un atac cu rachetele HIMARS. Iar trupele ruseşti par debusolate. Un soldat a fost surprins în timpul unei bătălii, în timp ce încerca să își salveze pielea de dronele aruncate de ucraineni. Militarul aruncă, disperat, cu mâinile goale, bombele care aterizează asupra sa, înainte să explodeze. Şi marinarii ruşi s-au plâns că generalii îi tratează drept carne de tun şi că planificarea catastrofală a dus la pierderea a sute de soldaţi. Un întreg batalion a fost măcelărit într-o bătălie din Lugansk. Din 570 de soldați, doar 29 au rezistat.

Este contextul în care americanii încearcă să aducă cele două tabere la aceeaşi masă. Unul dintre cei mai influenţi consilieri ai lui Joe Biden, Jack Sullivan, aflat în vizită la Kiev, a încercat să îl convingă pe Zelenski să accepte o negociere directă cu Putin pentru a pune capăt războiului. Un scenariu respins deocamdată de ambele ţări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Putin dă din nou fiori reci Europei şi vorbeşte despre bomba nucleară: ce i-a spus la telefon lui Macron despre Hiroshima şi Nagasaki