Antena Meniu Search
x

Putin nu e deschis la negocieri de pace şi vrea să tranşeze războiul din Ucraina pe câmpul de luptă. Raportul serviciilor secrete germane

La aproape un an de la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia ordonată de preşedintele Vladimir Putin, conducerea de la Moscova nu dă niciun semn că este deschisă la negocieri pentru a încheia conflictul, potrivit serviciilor secrete ale Germaniei, citate miercuri de DPA, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 22.02.2023, 10:27

Putin nu e deschis la negocieri de pace şi vrea să tranşeze războiul din Ucraina pe câmpul de luptă. Raportul serviciilor secrete germane
- Profimedia

Nu există niciun indiciu că Putin ar fi dispus să ajungă la un acord de pace, a declarat şeful serviciului de informaţii externe al Germaniei BND, Bruno Kahl, în comentarii făcute grupului media german Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) şi publicate miercuri. În acest moment, Putin este preocupat să pună capăt conflictului "pe câmpul de luptă şi să obţină cât mai multe avantaje acolo pentru ca apoi să dicteze un acord de pace în condiţiile sale la un moment dat în viitor", a spus şeful serviciilor secrete germane.

Rusia ar avea un "potenţial de mobilizare suplimentar" de "până la 1 milion de bărbaţi, susţin nemţii

Rusia a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei la 24 februarie anul trecut. Kahl a mai subliniat că Rusia este în continuare capabilă să trimită şi alţi soldaţi pe front. Din cei 300.000 mobilizaţi de Moscova în toamna anului trecut, unii erau încă în curs de pregătire, în timp ce alţii au fost deja trimişi pe front, a mai declarat el.

Rusia ar avea un "potenţial de mobilizare suplimentar" de "până la 1 milion de bărbaţi, dacă acest lucru era considerat necesar la Kremlin", potrivit şefului informaţiilor germane. În ciuda avantajului numeric al Rusiei, Ucraina este în continuare capabilă să se apere de forţele Moscovei foarte eficient, a spus Kahl.

"Dar aceasta este o luptă dificilă pe termen lung şi doar va avea succes în partea ucraineană dacă sprijinul Occidentului este cu adevărat susţinut", a adăugat el. Până acum, trupele ruse au reuşit să oprească înaintările surpriză din partea ucrainenilor. În schimb, Kahl a descris situaţia curentă de pe câmpul de luptă ca un război de tranşee, "un foarte crud, brutal război de uzură".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi cumpărat vreodată jucării second hand copilului dumneavoastră?
Observator » Stiri externe » Putin nu e deschis la negocieri de pace şi vrea să tranşeze războiul din Ucraina pe câmpul de luptă. Raportul serviciilor secrete germane