Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Putin nu s-a întâlnit cu Pavel Durov înainte de a fi arestat în Franţa, anunţă Kremlinul

Kremlinul a negat luni că preşedintele Vladimir Putin s-ar fi întâlnit cu fondatorul Telegram, Pavel Durov, în Azerbaidjan, înainte de arestarea mogulului tehnologic în Franţa în weekend, informează Interfax.

de Redactia Observator

la 26.08.2024 , 14:59

Putin nu s-a întâlnit cu Pavel Durov înainte de a fi arestat în Franţa, anunţă Kremlinul
Putin nu s-a întâlnit cu Pavel Durov înainte de a fi arestat în Franţa, anunţă Kremlinul - Profimedia Images

"Nu, (nu a existat o astfel de întâlnire)", a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, când a fost întrebat despre această presupusă întâlnire. Potrivit Moscow Times, canale de ştiri Telegram legate de Kremlin au susţinut că Durov a încercat să se întâlnească cu Putin în timpul vizitei de stat a liderului rus în Azerbaidjan din 18-19 august, dar Putin l-ar fi refuzat.

Durov, care s-a stabilit în Dubai din 2017, s-a aflat în capitala Azerbaidjanului în acelaşi timp în care Putin venise acolo într-o vizită oficială între 17-19 august. Potrivit canalului de ştiri Telegram Baza, Putin a refuzat o propunere de a se întâlni cu Durov, deşi motivul refuzului său şi motivul întâlnirii solicitate nu sunt cunoscute.

Pavel Durov a fost reţinut pe aeroportul Paris-Le Bourget la scurt timp după ce a sosit de la Baku, sâmbătă seara. Vizat de un mandat de căutare în Franţa, fondatorul aplicaţiei de mesagerie şi social media Telegram a fost reţinut pentru presupuse infracţiuni legate de lipsa de moderare a conţinutului pe reţeaua sa, foarte populară în spaţiul ex-sovietic.

Articolul continuă după reclamă

Durov plănuia să ia cina la Paris

Pe acelaşi subiect

„Nu ştim exact de ce este acuzat Durov, nu am primit încă niciun comunicat oficial”, a spus Peskov. „Să aşteptăm până când acuzaţiile sunt făcute publice, dacă sunt. După aceea, vom putea să tragem nişte concluzii preliminare”, a comentat purtătorul de cuvânt al lui Putin.

AFP, care a citat o sursă anonimă apropiată de cazul lui Durov, a relatat că antreprenorul tehnologic era conştient de mandatul de arestare francez împotriva sa, dar plănuia totuşi să „ia cina” la Paris. „Poate că a avut sentimentul impunităţii”, a declarat sursa citată.

În vârstă de 39 de ani, Durov s-a născut în Rusia, ţară pe care a părăsit-o însă în 2014 după ce a refuzat să se conformeze cererilor guvernului de a închide comunităţile care făceau opoziţie pe platforma sa de social media VK, pe care a vândut-o.

Telegram, o aplicaţie de mesagerie cu sediul în Dubai, dezvoltată ulterior, se poziţionează ca o alternativă la platformele deţinute de SUA, care s-au confruntat cu critici pentru exploatarea datelor personale ale utilizatorilor. Cu toate acestea, criticii acuză Telegram că găzduieşte conţinut ilegal, inclusiv materiale explicite, dezinformare şi facilitează vânzarea de droguri.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Putin nu s-a întâlnit cu Pavel Durov înainte de a fi arestat în Franţa, anunţă Kremlinul