Antena Meniu Search
x

Video Putin pierde și din aliați, pe măsură ce armata suferă înfrângeri în Ucraina. Cum încearcă să justifice continuarea războiului

Nimic nu pare să-i iasă lui Vladimir Putin în Ucraina. Rusia este pe cale să piardă Donbas-ul, după ce contraofensiva ucrainenilor a reuşit să recucerească mai multe localităţi din regiunea separatistă Lugansk. Disperaţi, proruşii din estul şi sudul Ucrainei vor să ţină în zilele următoare referendumuri pentru alipirea la Rusia. Din Statele Unite, unde participă la Adunarea Generală a ONU, Recep Erdogan, unul dintre aliaţii lui Vladimir Putin, spune că el vrea pace, indiferent de cine va câştiga războiul. 

de Redactia Observator

la 20.09.2022, 22:26

Vezi și

Avansul trupelor ucrainene a fost posibil după cucerirea oraşului Izium. De aici, trupele au înaintat în sud unde au trecut malul estic al râului Oskil. După ce au recucerit mai multe localităţi din zonă, militarii au înaintat încă zece kilometri şi au preluat controlul unui sat de doar 3,26 de kilometri pătraţi - o victorie aparent mică, dar care, în economia războiului, face ca Rusia să-şi piardă influenţa asupra regiunii proruse Lugansk.   

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Este clar că invadatorii se panichează. Am avertizat militarii ruşi din Ucraina că au doar două opţiuni: să fugă de pe teritoriul nostru sau să fie capturaţi!

Încurajaţi de victoriile soldaţilor lor, oamenii au început deja să se întoarcă în localităţile eliberate, chiar dacă ruşii au lăsat prăpăd în urma lor. 

Olena Zdorovets, localnic Kyamanka: Este pământul nostru, este satul nostru. Aici este sufletul nostru, aici este viaţa noastră, sunt copiii noştri, aici au trăit bunicii noştri. Strănepoţii noştri. 

Pe acelaşi subiect

Pentru înfrângerile de pe frontul din Ucraina, Putin a găsit vinovaţii - Statele Unite şi aliaţii lor

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Dezvoltarea obiectivă, către o lume multipolară, se confruntă cu rezistența celor care încearcă să-și păstreze hegemonia în afacerile globale și să controleze totul – America Latină, Europa, Asia și Africa. Trebuie să recunosc că hegemonia a reușit să facă acest lucru pentru o perioadă destul de lungă de timp, dar nu poate continua la nesfârșit. Este imposibil, indiferent de evoluțiile din Ucraina.

Numai că pierderile de pe front îl lasă pe el fără aliaţi. Dacă în urmă cu o săptămâna, la forumul economic din Uzbekistan, Recep Erdogan îl ţinea de braţ pe Putin, ca pe un bun prieten, acum, de la New York, unde se află în vizită, preşedintele turc îl critică. Spune că trebuie să dea Crimeea înapoi Ucrainei, la fel şi toate teritoriile cucerite, dar şi că invadarea Ucrainei a fost o ideea proastă, deşi Putin nu va recunoaşte niciodată asta.  

Recep Erdogan, preşedintele Turciei: Tot ceea ce ne dorim să facem sau să vedem este ca această luptă să se termine cu pace, indiferent dacă va fi a domnului Putin sau a domnului Zelenski. 

Vladimir Putin pierde din propagandişti şi acasă

Este cazul jurnalistei Olga Skabaeva, supranumită "păpușa de fier" a liderului de la Kremlin. 

Olga Skabaeva, moderatoare TV: Armele americane sunt bune. Blocul NATO este puternic. Întreaga lume occidentală este împotriva noastră. Sunt numeroşi specialişti în Harkov şi au avut succes. Oamenii trebuie să ştie adevărul. Haideţi să nu spunem că HIMARS-urile americanilor nu sunt o ameninţare, pentru că sunt.

Disperaţi că pierd controlul, prourşii din Lugansk şi Doneţk au găsit soluţia. Au anunţat că vor organiza în perioada 23 – 27 septembrie un referendum pentru a se uni cu Rusia, după modelul pe care ruşii l-au folosit pentru a anexa Crimeea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Putin pierde și din aliați, pe măsură ce armata suferă înfrângeri în Ucraina. Cum încearcă să justifice continuarea războiului