Antena Meniu Search
x

Rămăşiţele unei fete de 14 ani care a dispărut de lângă casă în 1969, identificate de poliţie după 53 de ani: "Nu am încetat niciodată să căutăm răspunsuri"

În 1969, Joan Marie Dymond a spus familiei ei că merge în parc, dar nu s-a mai întors. Un cadavru a fost găsit 43 de ani mai târziu, într-o zonă de exploatare a cărbunelui din apropiere, dar nu a fost identificat drept Joan până în acest an.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 06.10.2022, 18:11

Joan Marie Dymond
Rămăşiţele fete de 14 ani, care a dispărut de lângă casă în 1969, au fost identificate de poliţie după 53 de ani - missingkids.org

Joan Marie Dymond a fost văzută ultima dată pe 25 iunie 1969, când a spus familiei că merge într-un parc din apropiere, dar nu s-a mai întors.

Trupul neînsufleţit al fetei, găsit după 43 de ani

Rămășițele ei au fost găsite într-o fostă zonă minieră de cărbune, la aproximativ 10 mile distanță, în 2012, dar abia în acest an au fost identificate drept fata dispărută. Experții au stabilit că adolescenta, numită inițial „Jane – Newport – Doe” din cauza locului în care a fost găsit cadavrul - în Newport Township, Pennsylvania, SUA, a murit în circumstanțe suspecte.

Poliția de Stat din Pennsylvania (PSP) a contactat Centrul Național pentru Copii Dispăruți și Exploatați (NCMEC) în 2018 și a primit o listă cu copiii dispăruți pentru a vedea dacă ar putea fi o posibilă potrivire cu una dintre dispariţii, relatează Mirror.

Pe acelaşi subiect

Carol Schweitzer, care conduce Unitatea de servicii criminalistice a NCMEC, a declarat: „Fiecare resursă a pus bazele construirii alteia, dezvăluind mai multe indicii care au dus la identificarea acestei tinere fete. Acesta este modul în care NCMEC vine alături de forțele de ordine în aceste cazuri provocatoare, pe termen lung. Vom ajuta la dezvoltarea unei abordări strategice pentru a aplica resursele potrivite care vor rezolva cazurile.”

Cauza morţii, încă necunoscută

Unitatea de Investigații Criminale a PSP a trimis datele la Othram, o corporație de genealogie criminalistică, în luna martie a acestui an. Rezultatele de laborator au indicat că rămăşiţele au aparținut fetei de 14 ani.

„A fost un caz foarte greu; o echipă de specialişti a colaborat pentru a determina al cui a aparţinut cadavrul. Datorită perseverenței și tenacității lor, acum știm cine este. Pentru a putea în sfârșit să-i spun pe nume - Joan - și să văd o fotografie cu ea pentru prima dată. Treaba asta mă face întotdeauna să fac o pauză, să mă gândesc la viața pe care acum știm că a avut-o și să trimit o rugăciune prin care să-i spun că nu a fost uitată niciodată. Nu am încetat niciodată să căutăm răspunsuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSP, căpitanul Patrick Dougherty.

„Era o adolescentă tipică... era o fată dulce, nu merita ce i s-a întâmplat. Descoperirea asta nu a redus tristețea. Mă bucur că a fost găsită, astfel încât să putem avea o înmormântare pentru ea”, a mărturisit sora victimei, Suzanne Estock, într-o conferință de presă din 4 octombrie.

„După 53 de ani, familia lui Joan Marie Dymond a primit în sfârşit un strop de linişte. Vom face tot ce ne stă în putere pentru a le fi alături. Nu am încetat niciodată să căutăm răspunsuri, iar această anchetă rămâne activă”, a adăugat Dougherty.

Luna trecută, autoritățile au identificat rămășițele Patriciei Agnes Gildawie, o adolescentă dispărută în Virginia în 1975. Autorităţile spun că au șanse mai mari de a rezolva crime vechi după ce reuşesc să afle identitatea victimei, iar asta datorită tehnologiei ADN.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Rămăşiţele unei fete de 14 ani care a dispărut de lângă casă în 1969, identificate de poliţie după 53 de ani: "Nu am încetat niciodată să căutăm răspunsuri"