Meniu
Search
x

O femeie de 42 de ani, suspectată că şi-a omorât cei doi copilaşi şi le-a pus rămăşiţele în valize, a fost arestată în Coreea de Sud

O femeie de 42 de ani, despre care se crede că este mama celor doi copii ale căror rămăşiţe au fost găsite în valize cumpărate la o licitaţie, în Noua Zeelandă, a fost arestată pentru presupusa crimă în Coreea de Sud, potrivit CNN.

De Redactia Observator la 15.09.2022, 07:42

Femeia, a cărei identitate nu a fost divulgată, a fost arestată la primele ore ale zilei de joi, ora locală din Ulsan, oraş din sud-estul Coreei de Sud, a declarat pentru CNN un oficial al Poliţiei din această ţară. Reprezentantul poliţiei a confirmat că femeia arestată este cea despre care se crede că era mama copiilor şi care, potrivit informaţiilor oferite anterior de Poliţie, a ajuns în Coreea de Sud în urmă cu câţiva ani şi nu a mai ieşit din ţară de atunci.

Poliţia din Noua Zeelandă a arătat că a solicitat un mandat de arestare pentru femeie, în baza tratatului de extrădare pe care ţara îl are cu Coreea de Sud şi a cerut să fie extrădată în Noua Zeelandă pentru a răspunde acuzaţiilor. ''Faptul că avem pe cineva în custodie în străinătate, într-o perioadă atât de scurtă de timp, se datorează asistenţei autorităţilor coreene şi coordonării de către angajaţii noştri (ai Noii Zeelande -n.r.) de la Interpol'', a declarat inspectorul detectiv Tofilau Fa'amanuia Vaaelua din Noua Zeelandă, joi.

Femeia va rămâne în custodia autorităţilor cât se aşteaptă completarea procedurii de extrădare, a adăugat Vaaelua. Identitatea femeii nu este făcută publică pentru a evita o potenţială identificare a copiilor.

Rămăşiţele găsite în două valize, cumpărate la o licitaţie din Noua Zeelandă, erau ale unor copii

Pe acelaşi subiect

Luna trecută, autorităţile din Coreea de Sud au confirmat că femeia, cu dublă cetăţenie, neo-zeelandeză şi sud-coreean, a ajuns în ţară în 2018. Potrivit unui oficial, femeia s-a născut în Coreea de Sud şi a dobândit cetăţenia neo-zeelandeză ”în urmă cu mult timp”. Înalta Curte din Seul va decide, în decurs de două luni, dacă o extrădează pe femeie în Noua Zeelandă.

Poliţia din Noua Zeelandă a deschis o anchetă pentru crimă, luna trecută, după ce o familie din sudul Auckland-ului a anunţat că a găsit rămăşiţe umane în valize pe care le-au cumpărat online, la o licitaţie de la un depozit.

Copii – care ar fi avut între 5 şi 10 ani – ar fi fost morţi de trei-patru ani, potrivit Poliţiei din Noua Zeelandă. La acel moment, Poliţia a subliniat că familia care a cumpărat valizele nu era vizată de anchetă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » O femeie de 42 de ani, suspectată că şi-a omorât cei doi copilaşi şi le-a pus rămăşiţele în valize, a fost arestată în Coreea de Sud