Antena Meniu Search
x

Raport devastator: 3.000 de pedofili descoperiți în Biserica Catolică Franceză, începând cu 1950. Iar cifra este "minimul estimat"

Șeful unei comisii independente care investighează abuzurile sexuale asupra copiilor în Biserica Catolică Franceză a declarat că aproximativ 3.000 de pedofili au acționat în interiorul instituției, începând cu anul 1950.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 04.10.2021, 09:59

Cu câteva zile înainte de publicarea raportului său, Jean-Marc Sauvé a declarat că investigațiile comisiei au descoperit între 2.900 și 3.200 de pedofili, preoți sau alți membri ai bisericii, adăugând că cifra reprezintă ”minimul estimat”.

Jean-Marc Sauvé

Profimedia

Sauvé a declarat pentru AFP că raportul de 2.500 de pagini, bazat pe arhive ale bisericii, instanțelor și poliției, precum și interviuri cu martori, urmează să fie publicat marți. Investigația a încercat să cuantifice atât numărul infractorilor, cât și pe cel al victimelor.

Comisia, formată din 22 de profesioniști în drept, medici, istorici, sociologi și teologi, a fost înființată în 2018, după ce Papa Francisc a adoptat o măsură care impune celor care știu despre abuzurile din biserică să le raporteze superiorilor lor. O linie telefonică înființată în iunie 2019 pentru victimele din Franța a contorizat 6.500 de apeluri în primele 17 luni, scrie The Guardian

Pe acelaşi subiect

Raportul va avea "efectul unei bombe"

Philippe Portier, sociolog a promis că raportul „nu va fi ușor pentru nimeni”, în timp ce Olivier Savignac, de la asociația de victime Parler et Revivre, a declarat că va „avea efectul unei bombe”.

Episcopul Éric de Moulins-Beaufort, președintele conferinței episcopale franceze, a declarat la o întâlnire a enoriașilor că se teme că raportul va dezvălui „cifre semnificative și înspăimântătoare”, iar autoritățile bisericești au avertizat că publicarea va fi „un moment dur și serios”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Raport devastator: 3.000 de pedofili descoperiți în Biserica Catolică Franceză, începând cu 1950. Iar cifra este "minimul estimat"