Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Răspunsul Coreei de Sud după ce Coreea de Nord a aruncat în aer drumurile de la graniţă. Tensiuni din ce în ce mai mari între cele două ţări

O decizie bizară pare să anunţe riscul unui nou război în lume. Coreea de Nord şi-a aruncat în aer mai multe drumuri care duceau spre Coreea de Sud. Guvernul de la Seul a replicat cu focuri de avertisment la graniţă, lucru care a amplificat tensiunile dintre cele două ţări. 

de Redactia Observator

la 15.10.2024 , 21:28

Coreea de Nord a aruncat în aer părţi din două drumuri care o legau cu sudul peninsulei, după ce Phenianul a avertizat că va lua măsuri pentru a-şi separa complet teritoriul de Coreea de Sud.

"Este încercarea Coreei de Nord de a se închide faţă de lume, face tot mai mult asta, rupe legăturile cu exteriorul. Cred că este un gest mai mult simbolic, cele două ţări nu interacţionează prea mult, nu există schimburi comerciale, de exemplu", spune Robert Kelly, analist politic.

Kim Jong Un a ameninţat Coreea de Sud cu armele nucleare

Vezi și

Tensiunile de la graniţă vin după zile de tensiuni şi ameninţări. Preşedintele comunist Kim Jong Un a numit Coreea de Sud principalul inamic al ţării sale şi a ameninţat cu armele nucleare. Analiştii se tem că asemenea gesturi pot declanşa un conflict sângeros.  

Pe acelaşi subiect

"Dacă armata nord-coreeană încearcă să doboare baloanele sau dronele, resturile acestora pot să cadă pe teritoriul Coreei de Sud. În acest caz, Coreea de Sud va trebui să răspundă. Acest lucru ar putea duce în mod neintenționat la un război total, deoarece ambele părți promit să răspundă cu o demonstrație copleșitoare de forță", spune Cheong Seong-Chang, analist politic.

Locuitorii din regiunile de la graniţă se plâng că trăiesc în teroare. 

De la încheierea războiului din 1953, relaţiile dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud au rămas tensionate. Regimul comunist de la Phenian a început să producă arme nucleare, iar în fiecare an Kim Jong Un ordonă lansarea unor rachete în semn de ameninţare. În replică, armata sud-coreeană organizează exerciţii militare împreună cu soldaţi americani. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să păstraţi bancnote vechi în speranţa că vă veţi îmbogăţi în viitor?
Observator » Ştiri externe » Răspunsul Coreei de Sud după ce Coreea de Nord a aruncat în aer drumurile de la graniţă. Tensiuni din ce în ce mai mari între cele două ţări