Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Răspunsul Rusiei la planul de pace al lui Zelenski: Continuăm războiul

Război în Ucraina. Kremlinul a respins miercuri din start „planul de pace” pe care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi că vrea să îl prezinte liderilor americani, promiţând să îşi continue „operaţiunea militară specială” în Ucraina până la atingerea obiectivelor sale, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 28.08.2024 , 14:14

Răspunsul Rusiei la planul de pace al lui Zelenski: Continuăm războiul
Răspunsul Rusiei la planul de pace al lui Zelenski: Continuăm războiul - Getty Images

Volodimir Zelenski a declarat că doreşte să prezinte preşedintelui Joe Biden şi celor doi potenţiali succesori ai săi, actualul vicepreşedinte Kamala Harris şi fostul preşedinte Donald Trump, detaliile acestui plan, pe care nu l-a făcut public, dar despre care a spus că este menit să „forţeze Rusia să pună capăt războiului”.  

El a spus că incursiunea Kievului în regiunea rusă Kursk, declanşată în urmă cu trei săptămâni, face parte din planul său, dar că acesta cuprinde şi alte măsuri, economice şi diplomatice. Ideea, a spus Zelenski - care face presiuni asupra Washingtonului pentru a permite forţelor sale să folosească armele cu rază lungă de acţiune furnizate de SUA pentru a lovi mai adânc în interiorul Rusiei - este de a forţa Moscova să pună capăt războiului.

Referindu-se la declaraţii anterioare ale Kremlinului privind continuarea războiului, preşedintele ucrainean a adăugat: „Nu poate exista niciun compromis cu (Vladimir) Putin, orice dialog astăzi este lipsit de sens, deoarece el nu doreşte să găsească o cale diplomatică de ieşire din acest război”.

Articolul continuă după reclamă

Replica Rusiei la planul de pace al lui Zelenski

Pe acelaşi subiect

În replică, Kremlinul a transmis miercuri că nu are de gând să se aşeze la masa discuţiilor şi îşi va continua ofenisva de cucerire teritorială din Ucraina. „Nu este prima dată când auzim astfel de declaraţii din partea reprezentanţilor regimului de la Kiev. Ştim foarte bine care este natura acestui regim de la Kiev”, a declarat miercuri reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat despre planul lui Zelenski. "Ne continuăm operaţiunea militară specială şi ne vom atinge toate obiectivele", a punctat Peskov

El a mai spus că Rusia susţine punctul de vedere al Indiei cu privire la necesitatea unei soluţii paşnice, dar a spus că este „mai mult decât evident” că nu există o bază pentru discuţii în acest moment.

Premierul indian Narendra Modi a declarat marţi că i-a spus liderului rus Vladimir Putin, cu care a vorbit la telefon, că susţine o rezolvare rapidă şi paşnică a conflictului din Ucraina, convorbirea având loc la câteva zile după ce Modi a purtat discuţii cu Zelenski la Kiev.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Ştiri externe » Răspunsul Rusiei la planul de pace al lui Zelenski: Continuăm războiul