Antena Meniu Search
x

Foto Răsturnare de situație în cazul Caroline Crouch, tânăra mamă ucisă lângă fetița de 11 luni, în Grecia. Soțul grec a mărturisit crima

Răsturnare de situație în cazul care a cutremurat Grecia. Tânără mamă de 20 de ani, Caroline Crouch, despre care se credea că a fost torturată şi ucisă în faţa copilului de trei tâlhari care le-au pătruns în casă, a fost de fapt omorâtă de soțul ei grec, Babis Anagnostopoulos. Bărbatul a recunoscut crima joi seară.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.06.2021, 09:40

Babis Anagnostopoulos a mărturisit că a ucis-o în fața bebelușului lor când l-a amenințat că-l va părăsi. Bărbatul a recunoscut că a sugrumat-o pe britanica în vârstă de 20 de ani, după ce detectivii au găsit date obținute de la un ceas inteligent pe care aceasta îl purta și care au arătat că femeia nu a murit atunci când a spus soțul acesteia că s-a petrecut jaful.

Pilotul de elicopter, în vârstă de 33 de ani, a spus inițial poliției că soția sa a fost ucisă de tâlhari, care pe el l-au legat în domiciliul lor din suburbia Glyka Nera, lângă Atena, în primele ore ale zilei de 11 mai.

Caroline Crouch voia să-și părăsească soțul

De această dată, în fața anchetatorilor, Babis Anagnostopoulos a recunoscut tot ce a făcut: „În noaptea aceea ne certam. La un moment dat, a aruncat copilul în pătuț și mi-a spus să părăsesc casa. Mi-am pierdut cumpătul, am sufocat-o cu perna. Apoi am inventat jaful”.

Pe acelaşi subiect

Mărturisirea sa, la mai mult de cinci săptămâni după moartea femeii, și după ce a izbucnit în lacrimi în timp ce făcea un elogiu la înmormântarea ei, a venit după un interogatoriu de opt ore joi de către poliția elenă. 

„Când s-a confruntat cu dovezile, el a mărturisit”, a declarat Apostolos Skrekas, un purtător de cuvânt al poliției. Suspectul a contrazis mărturia sa inițială conform căreia fusese legat cu cabluri de trei atacatori. În schimb, ceea ce am constatat a fost că s-a plimbat prin casă, mergând de la mansardă la subsol”, au mai spus polițiștii, potrivit Daily Mail.

Skrekas a refuzat să explice dacă soțul a acționat singur sau a angajat complici.

Un tracker de fitness l-a dat de gol pe soțul criminal

Un tracker de fitness legat de încheietura mâinii lui Caroline Crouch a dezvăluit că bătăile inimii sale au încetat cu cel puțin o oră înainte de „raidul tâlharilor” pe care Anagnostopoulos l-a inventat.

Poliția greacă a declarat într-un comunicat: „Investigația omuciderii unui nativ (sau rezident) în vârstă de 20 de ani care a avut loc pe 11 mai 2021 în Glyka Nera. Făptuitorul este soțul ei în vârstă de 33 de ani, care a mărturisit fapta sa”.

Anchetatorii au spus că soțul este ținut în arest în așteptarea urmăririi penale.

Babis Anagnostopoulos a inventat un jaf pentru a-și acoperi crima

Mărturisirea lui Anagnostopoulos pune capăt unei investigații de o lună asupra a ceea ce autoritățile au facturat „o crimă aproape perfectă” pentru lipsa probelor pe care criminalul le-ar fi putut lăsa în urmă.

"El a susținut că a acționat cu furie într-un moment de ceartă cu soția sa", a spus Skrekas. „A explicat în detaliu cum a sugrumat victima.” 

Anagnostopoulos a spus inițial poliției că a fost legat de trei bărbaţi care au pătruns în casa familiei în jurul orei 5 dimineaţa, în timp ce un al patrulea stătea de pază afară. Tâlharii i-ar fi strangulat soția și i-au ucis câinele, apoi au scăpat cu 10.000 de lire sterline în numerar și 30.000 de lire sterline în bijuterii. 

Dar ofițerii spun că cei doi s-au certat cu câtevaore înainte de tragedie și că în mesajele schimbate între ei, în limba engleză, unul îl numise pe celălalt „prost”. 

Poliția din Atena l-a chemat la audieri pe Anagnostopoulos de la o slujbă de pomenire a victimei sale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Răsturnare de situație în cazul Caroline Crouch, tânăra mamă ucisă lângă fetița de 11 luni, în Grecia. Soțul grec a mărturisit crima