Antena Meniu Search
x

Galerie foto Suspect în cazul crimei din Grecia, care a zguduit o întreagă comunitate, prins la graniţa cu Bulgaria. Bărbatul folosea un paşaport fals

A fost arestat un bărbat în cazul crimei teribile din Grecia care a zguduit o întreagă comunitate. Caroline Crouch, în vârstă de 20 de ani, a fost bătută şi strangulată de mai mulţi hoţi, în casa în care locuia alături de soțul său, Babis Anagnostopoulos, în vârstă de 33 de ani, în suburbia Glyka Nera din Atena.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 17.05.2021, 11:22

Poliţia a arestat un suspect în legătură cu asasinarea mamei britanice, bătută şi strangulată în faţa copilaşului ei, totul pentru a face rost de bani, în timpul unei spargeri la o locuinţă de pe lângă Athena. Tâlharii l-au legat pe soţ, Charalambos Anagnostopoulos şi i-au ţinut o armă la capul fiicei sale Lydia, în vârstă de 11 luni, pentru a o forţa pe mamă să recunoască unde îşi ţin averea.

Presa locală a raportat că un bărbat din Georgia a fost arestat la frontiera bulgară. Suspectul a fost reţinut după ce ar fi încercat să treacă din Grecia în Bulgaria cu maşina, folosind un paşaport fals. Autorităţile au făcut repede legătura între el şi un al jaf petrecut la o casă în aproapiere de locuinţa în care Caroline a fost ucisă cu sălbăticie.

A fost încătuşat şi dus la o secţie locală de poliţie. De asemenea, o sursă a poliţiei a menţionat că analizele ADN ar sugera implicarea lui şi în jaful care a lăsat un copilaş de 11 luni fără mamă. Oamenii legii au însă o listă de 30 de suspecţi în prezent şi încearcă să pună cap la cap fiecare bucată din puzzle-ul tragediei.

Crima care a amuţit o întreagă comunitate

Pe acelaşi subiect

Potrivit anchetatorilor, trei bărbaţi, dintre care unii înarmaţi cu pistoale, au pătruns în casa familiei în jurul orei 5 dimineața, în timp ce un al patrulea stătea de pază afară. Au ucis câinele familiei, l-au legat pe Babis (pilot de elicopter), apoi au torturat-o pe Caroline timp de o oră în încercarea de a o face să dezvăluie unde îşi ţineau obiectele de valoare. În final a sfârşit ucisă, sugrumată de unul dintre ei. Soţul a reușit în cele din urmă să se elibereze şi să sune la urgenţe, dar era deja prea târziu.

Le-au luat bijuerii în valoare de 21.500 de lire sterline, 13.000 de lire sterline în numerar și au fugit. Guvernul grec a emis la scurt timp şi o recompensă de 300.000 de euro pentru găsirea celor trei făptaşi.

„Înaintăm în anchetă şi cu ajutorul ADN-urilor, pe baza urmelor găsite la faţa locului. Lista suspecților a fost redusă la 30 de persoane" a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei. 

Babis a mărturisit că a zărit ucigaşul în timp ce se afla încă în pat cu soţia sa, după ce au intrat peste ei. Purta o cagulă pentru a-şi acoperi faţa, dar i-a căzut în timpul unei lupte cu tânăra de 20 de ani. Era înalt, cu pielea închisă la culoare, supraponderal şi cu vârsta până în 30 de ani. Poliţiştii susţin ipoteza conform careia hoţii nu şi-au dat seama că şi soţul le văzuse faţa, motiv pentru care doar pe Caroline au ucis-o, potrivit Mirror.

În plus, bărbatul le-a povestit jurnaliştilor că nu a ştiut că soţia sa este moartă până când oamenii legii nu au ajuns la faţa locului şi i-au luat banda de pe ochi.

“Este o crimă deosebit de gravă. Întâlnim rareori o asemenea barbarie în Grecia, în societatea greacă, chair şi în rândul infractorilor” a declarat ministrul Michalis Chrisochoidis.

Joi, la înmormântarea Caroline au participat aproape toți locuitorii insulei grecești Alonnisos, unde a crescut, între care părinții Carolinei, fostul militar britanic David Crouch și Filippino Susan Dela Cuesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Suspect în cazul crimei din Grecia, care a zguduit o întreagă comunitate, prins la graniţa cu Bulgaria. Bărbatul folosea un paşaport fals