Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Răsturnare de situaţie în cazul fraţilor Erik şi Lyle Menendez, închişi de 35 de ani pentru uciderea părinţilor lor. Crima, subiect de serial Netflix

Condamnările lui Erik şi Lyle Menendez, care au fost închişi acum mai bine de trei decenii pentru uciderea părinţilor lor în SUA, urmează să fie revizuite, relatează BBC.

de Redactia Observator

la 04.10.2024 , 17:52

Erik şi Lyle Menendez Erik şi Lyle Menendez - Profimedia

Cei doi fraţi i-au împuşcat pe Jose şi Kitty Menendez în casa lor din Beverly Hills în 1989, în ceea ce procurorii au spus că a fost un complot pentru a moşteni averea tatălui lor. Joi, însă, procurorul districtului LA, George Gascon, a declarat că există "o obligaţie morală şi etică" de a studia dovezile prezentate de fraţi anul trecut. Aceştia susţin că au fost abuzaţi sexual de tatăl lor şi că au acţionat în legitimă apărare.

Lyle și Erik Menendez, proces redeschis

Interesul public faţă de crime a fost reînviat după lansarea, în septembrie, a unui serial Netflix care descrie evenimentele. Controversata dramă Netflix bazată pe aceste crime îi are în rolurile principale pe Nicholas Chavez ca Lyle Menendez, Cooper Koch ca Erik Menendez şi Javier Bardem ca tatăl lor, Jose Menendez.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

În timpul procesului iniţial, procurorii au afirmat că crimele au fost motivate de lăcomie. Aceştia au afirmat că fraţii au cheltuit o mare parte din moştenirea lor mare pe ceasuri Rolex, maşini şi proprietăţi de lux înainte de a deveni suspecţi. Aceste acuzaţii de cheltuieli pe lux, difuzate în cadrul unui proces televizat pe scară largă, au făcut cazul extrem de celebru în SUA.

Procesul iniţial s-a încheiat cu un juriu nehotărât, după ce fraţii Menendez au prezentat acuzaţii de abuz care se întindeau pe mai mulţi ani. La un al doilea proces, acuzaţiile de abuz au fost în mare parte reţinute, relatează news.ro. Dar fraţii au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi la închisoare pe viaţă fără posibilitate de eliberare condiţionată în 1996. Lyle Menendez avea 21 de ani, iar Erik Menendez 18 ani la momentul crimelor.

Noile dovezi luate în calcul

Printre noile dovezi luate acum în considerare se numără o scrisoare din 1988 a lui Erik Menendez către vărul său, care pare că face referire la abuzurile tatălui său. O revizuire a procesului ar putea duce la o nouă sentinţă sau la un nou proces. O audiere este stabilită pentru 26 noiembrie, potrivit CBS News

Drama Netflix "Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story" a provocat controverse, rudele spunând că fraţii au fost "victimizaţi". Creatorul serialului, Ryan Murphy, a apărat producţia şi a descris reacţia negativă a familiei drept "previzibilă în cel mai bun caz". Joi, vedeta de reality TV Kim Kardashian şi-a exprimat sprijinul pentru fraţi, alimentând şi mai mult interesul popular reînnoit pentru acest caz. "Ei nu sunt monştri. Sunt oameni buni, inteligenţi, cinstiţi", a declarat ea într-un articol pentru NBC News.

Fraţii sunt condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru uciderea părinţilor lor, în 1989, cu o armă de vânătoare. Jose Menendez a fost împuşcat în ceafă, iar Kitty Menendez a fost împuşcată de 15 ori. La procesul televizat care a captivat Statele Unite în 1996, fraţii au susţinut că au fost abuzaţi sexual de ambii părinţi timp de ani de zile şi că au acţionat în legitimă apărare.

Anchetatorii examinează acum, de asemenea, acuzaţiile unui membru al formaţiei pop Menudo din anii 1980, potrivit cărora a fost abuzat de Jose Menendez, care era director muzical. Aceste acuzaţii au fost făcute publice anul trecut în seria de documentare Peacock intitulată "Menendez + Menudo: Boys Betrayed".

Noua revizuire a cazului ar putea conduce la diverse rezultate, potrivit procurorului. Fraţii ar putea fi eliberaţi imediat sau ar putea primi o nouă sentinţă sau un nou proces. Fraţii Menendez au depus anul trecut o cerere de anulare a sentinţei lor. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Ştiri externe » Răsturnare de situaţie în cazul fraţilor Erik şi Lyle Menendez, închişi de 35 de ani pentru uciderea părinţilor lor. Crima, subiect de serial Netflix