Antena Meniu Search
x

Răsturnare de situație în procesul morții românului Răzvan Sîrbu. Declarația șocantă a unuia dintre criminalii britanici: "Nu l-am lovit cât de tare am putut"

Procesul privind moartea românului Răzvan Sîrbu a continuat cu o nouă înfățișare la Curtea Coroanei din Maidstone, Alex Macdonald fiind audiat în fața instanței

Procesul privind moartea românului Răzvan Sîrbu a continuat cu o nouă înfățișare la Curtea Coroanei din Maidstone, Alex Macdonald (19 ani) fiind audiat în fața instanței.

În fața procurorului, Alex Macdonald a declarat că luase cocaină cu puțin timp înainte de faptă, dar a apreciat că aceasta nu l-a făcut să fie violent și că "nu l-a lovit pe român cu o bucată de lemn - descrisă în instanță ca fiind o ramură de copac - ”cât de tare a putut”", scrie BBC.

Întrebat de procuror dacă și-a dat seama că românul este rănit, Macdonald a răspuns că da, deoarece victima și-a dus mâna la zona lovită.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, Alex Macdonald a negat că el și ceilalti doi acuzați, Charlie White (19 ani) şi Jimmy Buckley (20 de ani), au intenționat sa-l jefuiască pe Răzvan Sârbu și că nu erau conștienți de faptul că acesta locuia într-un cord în pădurea de lângă Maidstone.

Totuși, tânărul de 19 ani a recunoscut că a ieșit în acea zi, cu ceilalți doi, cu intenția de a fura.

Alex Macdonald a negat că motivul atacului a fost acela ca ”nu îi plac străinii” și că de fapt nici nu a fost un atac. "A fost ca să ne apărăm, nu a fost de fapt un atac", a declarat tânărul britanic în fața instanței, adăugând că White l-ar fi lovit pe român cu un satâr și că nu l-a văzut pe Buckley să fi folosit vreo armă.

Potrivit BBC, unul dintre acuzați, Jimmy Buckley (20 de ani), nu va putea răspunde pentru faptele sale, el fiind declarat incapabil din cauza problemelor psihice pentru a raspunde acuzațiilor. În cazul lui, instanța trebuie să decidă doar dacă a participat la crimă, nu și dacă este vinovat.

Englezul a mai fost acuzat de acte de violență, jaf, lovire, amenințare cu injunghierea și doua atacuri asupra unor ofițeri de poliție.

Procesul se va relua după data de 2 ianuarie, scrie BBC.

Cine a fost Râzvan Sîrbu

Răzvan Sîrbu a plecat în Marea Britanie în toamna anului trecut, pentru a-și căuta un loc de muncă, însă nu a reușit. Românul de 21 de ani trăia într-un cort la marginea pădurii, el fiind internat de mai multe ori la centrul destinat persoanelor fără adăpost din localitatea Tovil, situată în sud-estul Angliei.

Cadavrul lui Răzvan Sîrbu a fost descoperit, la începutul lunii mai 2017, într-o pădure din localitatea Tovil.

Poliţia a anunţat că Răzvan fusese bătut cu sălbăticie, el suferind multiple fracturi craniene, dar şi mai multe coaste şi oase rupte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Răsturnare de situație în procesul morții românului Răzvan Sîrbu. Declarația șocantă a unuia dintre criminalii britanici: "Nu l-am lovit cât de tare am putut"