Antena Meniu Search
x

Răsturnare de situaţie în cazul şoferului român de TIR acuzat că şi-a ucis un coleg în parcare, în Belgia

Răsturnare de situaţie în cazul şoferului român acuzat că şi-a ucis un coleg în parcare, în Belgia. Procurorii au schimbat încadrarea pentru bărbatul de 46 de ani care e închis de un an şi aşteaptă să înceapă procesul.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 30.10.2019, 10:10

Şofer român de TIR
Răsturnare de situaţie în cazul şoferului român de TIR acuzat că şi-a ucis un coleg în parcare, în Belgia - Observator.tv

Răsturnare de situaţie în cazul şoferului român acuzat că şi-a ucis un coleg în parcare, în Belgia. Procurorii au schimbat încadrarea pentru bărbatul de 46 de ani care e închis de un an şi aşteaptă să înceapă procesul.

O crimă teribilă a avut loc pe 29 septembrie 2018 într-o parcare de camioane din Belgia, un şofer român fiind atunci arestat şi acuzat de uciderea unui tânăr coleg moldovean, Ion Gavriliţă. Acesta a murit înjunghiat, după un scandal iscat între şoferii români şi cei moldoveni care erau parcaţi la Goordijk, în portul Anvers.

O echipă de tehnicieni auto venise în parcare şi grupul de şoferi moldoveni s-au luat la ceartă cu un tânăr şofer român, motivul fiind ordinea în care urmau să fie verificate camioanele de către mecanicii veniţi la TIR-uri. 

"Clientul meu a intervenit pentru a-i calma. Apoi a plecat şi a stat la masă alături de colegii lui români. Grupul de moldoveni au venit după ei. Clientul meu a fost lovit la cap în lupta care a urmat. Un moldovean a murit înjunghiat, în aceeaşi luptă.", a declarat Leyla Top, avocata care îl asistă pe român, citată de hln.be.

Pe acelaşi subiect

Românul a fost arestat a doua zi după crimă şi acuzat, dar avocata lui spune că nu există dovezi împotriva lui: "De când a fost arestat, a negat permanent că ar fi avut un cuţit. A fost găsit un cuţit la locul crimei, dar nu au fost găsite nici amprentele nici urme de ADN ale românului pe el."

În aceste condiţii, încadrarea penală a fost schimbată în lovituri intenţionate şi răni care au provocat moartea, ceea ce face ca dosarul să fie retrimis instanţei pentru analiză. Nu există aşadar în acest moment un proces împotriva românului.

Şoferul român arestat, Gheorghe M., este din Suceava şi e tatăl a doi copii. Şi tânărul moldovean ucis avea două fetiţe, de 4 şi 9 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Răsturnare de situaţie în cazul şoferului român de TIR acuzat că şi-a ucis un coleg în parcare, în Belgia