Antena Meniu Search
x

Război între Armenia și Azerbaidjan! Armatele celor două țări s-au atacat cu elicoptere, tancuri și trupe de infanterie (video)

E război între Armenia și Azerbaidjan! Armatele celor două țări s-au atacat cu elicoptere, tancuri și trupe de infanterie, fiind surprinse maimulte imagini din zonele de conflict.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 27.09.2020, 10:38

Război
Momentul când un tanc azer e distrus - Captură video
  • Armenii anunță că au doborât elicoptereși au distrus tancuri azere.
  • Ambele țări au confirmat ostilitățle.

Azerbaidjan şi Armenia au declanşat ostilităţile în enclava Ngorno-Karabakh, după războiul din anii 90. Azerii au atacat cu rachete şi aviaţie zonele armene, iar armenii pretind că au doborât două elicoptere azere și au distrus trei tancuri.

Războiul a fost declanșat din nou din cauza enclavei Ngorno-Karabakh, care are un statut aparte după războiul dintre cele două state din urmă cu 30 de ani. Azerii au declanşat deja o ofensivă în regiunea majoritar armeană, după ce mai multe rapoarte au prezentat ca posibilă doborârea unui avion azer de către armeni.

Ngorno-Karabakh şi-a declarat independenţa în 1991, nerecunoscută însă de Azerbaijan. Regiunea se autodeclară Republica Artsakh, dar la nivel internaţional face parte de jure din Azerbaidjan. Armenii şi azerii au împărţit zona după conflictul încetat în 1994, dar ciocnirile în zonă au devenit frecvente.

Oficialii ambelor state au confirmat faptul că s-au demarat ostilităţile şi s-au trimis trupe în zonă.

Pe acelaşi subiect

Premierul armean Nikol Pashynian a anunţat pe Twitter ”că inamicul a atacat zona Artsakh”, aşa cum denumesc armenii teritoriul pe care Azerbaidjanul îl reclamă. ”Am doborât elicoptere, 3 drone şi două tancuri. Inamicul a atacat cu aviaţie şi rachete”, a anunţat primi-ministrul armean.

Forţele din Ngorno-Karabakh ar fi respins atacul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ministrul Apărării azer a confirmat faptul că trupe de infanterie şi câteva avioane au fost trimise în zonă pentru a asigura protecţia civililor azeri.

Oficialii enclavei Ngorno-Karabakh au anunţat faptul că principalul oraş al zonei, Stepanakert ar fi fost vizat de atacurile azere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Război între Armenia și Azerbaidjan! Armatele celor două țări s-au atacat cu elicoptere, tancuri și trupe de infanterie (video)