Antena Meniu Search
x

Video Ucraina începe să primească avioanele de luptă cerute în ultimele luni. Rețea de spioni ruși, descoperită în Polonia

Polonia este prima țară NATO care trimite Kievului avioane de luptă MiG-29 de fabricație sovietică. Primele aeronave complet operaţionale vor fi transferate în Ucraina în zilele următoare. Între timp, Varşovia a destructurat o reţea de agenţi străini care spionau pentru Rusia. Ţintele lor principale erau căile ferate pe care se trimit ajutoare militare Ucrainei.  

de Redactia Observator

la 16.03.2023, 20:19

Vezi și

Agenţii secreţi din Polonia au neutralizat o rețea de spioni care lucrau pentru Rusia. Nouă suspecţi au fost arestaţi şi acuzaţi că au montat camere de supraveghere care filmau infrastructura folosită pentru trimiterea ajutoarelor în Ucraina. Mai multe camere au fost descoperite în apropierea unui aeroport transformat în centru logistic internațional care livrează sprijin militar și umanitar în Ucraina. Suspecţii pregătiseră sabotaje acolo.

"Agenţia Internă de Securitate a Poloniei are dovezi că suspecţii au fost plătiţi de serviciile speciale ruse", a confirmat ministrul polonez de Interne. 

Rușii continuă să terorizeze civilii din Ucraina

Pe frontul din Ucraina, armata Rusiei continuă să terorizeze localnicii. Soldaţii au lovit o zonă civilă din Harkov - al doilea oraș ca mărime din Ucraina. Multe apartamente au fost distruse. În stare de şoc după bombardamente, locatarii au înţeles că au trecut la un pas de moarte.

Pe acelaşi subiect

"Nu am auzit, am văzut! M-am uitat de la geam, de la etajul 12, S-a întâmplat chiar în faţa mea. Aveam impresia că ceva negru mi-a trecut prin faţa ochilor şi imediat după aceea a avut loc o explozie." 

Ca răspuns, trupele speciale din Armata Ucrainei au făcut publice imaginea unui carnagiu - au atacat un grup de soldaţi ruşi în apropiere de Bahmut. Patru militari au fost ucişi, iar trei, grav răniţi. În oraşul asediat, soldaţii ucraineni sunt plasaţi în poziţii-cheie, care le permit să doboare aeronave inamice cu rachete sol-aer portabile."

"Ţinteşti, alegi modul manual sau automat şi tragi." 

Armata ucraineană a doborât o dronă civilă, dar modernizată şi înarmată, fabricată în China. Militarii au arătat resturile aparatului unei echipe de jurnaliști CNN. 

Ivan Watson, corespondent CNN: "Asta e remarcabil. Ofiţerul îmi explică faptul că soldaţii săi au doborât drona folosind arme automate." 

Nici în Rusia nu este linişte. Un incendiu suspect a cuprins o garnizoană de grăniceri din regiunea Rostov. Flăcările au cuprins rapid mai multe containere cu carburant, care au explodat. Moscova susţine că focul a fost provocat de un scurt-circuit, dar mai multe incidente asemănătoare dau impresia unor sabotaje.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ucraina începe să primească avioanele de luptă cerute în ultimele luni. Rețea de spioni ruși, descoperită în Polonia