Antena Meniu Search
x

"Războiul din Afganistan s-a terminat", au anunţat talibanii. Majoritatea diplomaților occidentali au părăsit țara

Războiul din Afganistan s-a terminat, au anunţat, duminică, talibanii, care au preluat controlul asupra Kabulului.

de Redactia Observator

la 16.08.2021, 09:04

Vezi și

"Am reuşit ceea ce ne-am propus, am adus libertatea ţării noastre şi independenţa poporului nostru", a declarat un purtător de cuvânt al talibanilor, relatează Al Jazeera. Acesta a subliniat că nu crede că forţele străine vor "repeta experienţa eşuată în Afganistan".

Pe aeroportul din Kabul au fost scene de ​​haos. Rezidenții și cetățenii străini s-au îmbulzit pentru a scăpa din țara, de acum, sun controlul talibanilor. Pe aeroport, un martor a declarat pentru BBC că personalul și-a abandonat biroul și oamenii fugeau spre avioane.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Președintele afgan Ashraf Ghani a părăsi țara pe măsură ce talibanii avansau spre Kabul. Acesta a declarat că a luat decizia grea pentru a evita o vărsare de sânge în capitala cu șase milioane de oameni.

Pe acelaşi subiect

SUA a trimis 1.000 soldaţi pentru evacuarea personalului

SUA au trimis încă 1000 de soldaţi în Afganistan pentru a ajuta la evacuarea personalului. Până duminică seară, 500 din cei 4.000 de angajaţi americani de pe teritoriul afgan fuseseră evacuaţi, conform CNN.

Al Jazeera a anunţat că Arabia Saudită şi-a evacuat între personalul, în timp ce Emiratele Arabe Unite ajută la scoaterea din Kabul a diplomaţilor din Marea Britanie, Franţa, Germania, Canada, Egipt, Australia şi cei ai Uniunii Europene, însă majoritatea diplomaţilor occidentali au părăsit capitala Kabul, a declarat luni un oficial american. A mai rămas doar o parte din personalul auxiliar.

Spațiul aerian al Afganistanului, izolat

Mai multe companii aeriene au decis evitarea spațiului aerian afgan. United Airlines, British Airways și Virgin Atlantic au anunţat că-şi redirecționează zborurile, calea de zbor dintre SUA și India fiind afectată în mod special.

Multe zboruri tranzitează acum spaţiul aerian al Pakistanului și Iranului. Zborurile comerciale către Kabul au fost, de asemenea, afectate. Emirates a suspendat toate zborurile către capitala afgană până la o nouă notificare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » "Războiul din Afganistan s-a terminat", au anunţat talibanii. Majoritatea diplomaților occidentali au părăsit țara