Antena Meniu Search
x

Galerie foto Războiul se apropie de Rusia. Guvernatorii regiunilor de la granița cu Ucraina organizează "miliţii populare voluntare"

Război în Ucraina. Guvernatorii regiunilor ruse Kursk şi Belgorod au anunţat miercuri că "miliţiile populare" de autoapărare, unităţi create recent, vor primi mai multe arme pentru a combate incursiunile armate dinspre Ucraina vecină, relatează agenţiile AFP şi EFE. Imagini prezentate de autorităţile din Belgorod arată cum, pe lângă armele obişnuite, membrii unei unităţi teritoriale de apărare primesc puşti anti-dronă, dispozitive de război electronic care doboară dronele sau le redirecţionează de pe traiectoria lor, precum şi alte echipamente folosite pentru detectarea şi neutralizarea dronelor.

de Adrian Popovici

la 03.08.2023, 15:37

"Miliţiile populare voluntare", formaţiuni inspirate din modul de organizare al apărării în epoca sovietică, au fost constituite în luna decembrie 2022 în zonele limitrofe Ucrainei pentru a susţine trupele regulate ale armatei ruse, în condiţiile în care "regiunea Kursk înregistrează aproape zilnic atacuri teroriste dinspre Ucraina", după cum a declarat guvernatorul acestei regiuni, Roman Starovoi.

În timp ce desfăşoară o contraofensivă prin care încearcă recuperarea teritoriilor din Ucraina ocupate de trupele ruse, armata ucraineană şi-a înmulţit atacurile cu drone şi artilerie pe teritoriul rus în apropierea graniţei comune.

În provincia rusă Belgorog a avut loc la sfârşitul lunii mai o incursiune spectaculoasă a unor grupuri înarmate ce s-au auto-descris ca fiind ale unor combatanţi ruşi ce luptă de partea armatei ucrainene. Bombardamentele şi astfel de atacuri ar putea fi o tactică a armatei ucrainene de a forţa Rusia să-şi mute trupe de pe teritoriul Ucrainei pentru a-şi apăra propriul teritoriu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteți de acord ca evazioniștii sub 1 milion de euro să scape de închisoare dacă dau banii înapoi?

Observator » Stiri externe » Războiul se apropie de Rusia. Guvernatorii regiunilor de la granița cu Ucraina organizează "miliţii populare voluntare"