Antena Meniu Search
x

Rusia acuză sabotaje la centrala nucleară de la Kursk. ”Sabotori ucraineni au aruncat în aer şase turnuri de înaltă tensiune”

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a susţinut marţi că au existat trei acte de sabotaj asupra liniilor electrice ale centralei nucleare de la Kursk, situată în apropierea graniţei cu Ucraina, acţiuni pe care le-a atribuit unor grupuri ucrainene, relatează TASS.

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 18:11

Rusia acuză sabotaje asupra centralei nucleare de la Kursk. ”Sabotori ucraineni au aruncat în aer şase turnuri de înaltă tensiune”
Rusia acuză sabotaje asupra centralei nucleare de la Kursk. ”Sabotori ucraineni au aruncat în aer şase turnuri de înaltă tensiune” - TASS

”În districtul Kurchatov din regiunea Kursk, pe 4, 9 și 12 august, grupuri de sabotori ucrainene au aruncat în aer șase turnuri de linii electrice de înaltă tensiune (110, 330 și 750 KV), prin care Centrala Nucleară Kursk furnizează energie” afirmă FSB într-un comunicat citat de TASS.

Acesta mai anunţă consolidarea măsurilor de securitate ale instalaţiilor acestei centrale atomoelectrice. Centrala nucleară de la Kursk, construită în anii '70, are patru reactoare, dintre care trei sunt funcţionale în prezent.

Anunţul FSB vine în timp ce Rusia şi Ucraina continuă să se acuze reciproc pentru bombardamentele asupra centralei nucleare ucrainene din Zaporojie, ocupată din luna martie de trupele ruse. Moscova a acuzat marţi mai devreme încă un act de sabotaj, în urma unei explozii survenite la un depozit de muniţii al unei baze militare ruse din Crimeea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Rusia acuză sabotaje la centrala nucleară de la Kursk. ”Sabotori ucraineni au aruncat în aer şase turnuri de înaltă tensiune”