Antena Meniu Search
x

Reclamă controversată în Coreea de Sud. Mai multe femei au fost prezentate drept vaci. Reacţia companiei

Cel mai mare brand de lactate din Coreea de Sud a fost forțat să-și ceară scuze pentru o reclamă în care mai multe femei sunt prezentate drept vaci.

de Redactia Observator

la 15.12.2021, 10:10

Compania a scos clipul de pe internet la scurt timp după ce reacţiile au început ă apară
Compania a scos clipul de pe internet la scurt timp după ce reacţiile au început ă apară - Captură Video

Videoclipul realizat de Seoul Milk arată un bărbat care filmează în secret un grup de femei pe un câmp, care ulterior se transformă în vaci. După ce s-a confruntat cu o reacție publică, compania a eliminat clipul de pe YouTube, dar de atunci a devenit virală, după ce a fost reîncărcată de utilizatorii de pe internet, potrivit BBC.

Unii au condamnat până și comportamentul bărbatului cu „molka”, practica ilegală de a filma în secret oamenii. „Ne cerem scuze sincer tuturor celor care s-au simțit inconfortabil cu reclama pentru lapte lansată pe 29 luna trecută. Acceptăm această chestiune în mod serios și vom efectua o anchetă internă. Totodată vom avea o grijă deosebită pentru a preveni ca incidente similare să apară în viitor. Ne plecăm capetele pentru a cere scuze”, a declarat compania-mamă a Seoul Milk, Seoul Dairy Cooperative, într-o scuză postată online.

Controverse legate de clipul pentru publicitate

Clipul reclamei începe cu un bărbat care ţine în mână o cameră video, în timp ce rătăcește prin mediul rural. „În sfârșit am reușit să-i surprindem cu camera într-un loc de o curățenie impecabilă”, spune o voce masculină. Acesta este apoi urmat de bărbatul, ascuns în tufișuri, filmând un grup de femei care beau dintr-un pârâu și fac yoga. Când bărbatul calcă din greșeală pe o crenguță sperie femeile, iar ele se transformă brusc în vaci. Reclama se termină cu cuvintele „Apă curată, furaje organice, lapte Seoul 100% pur. Lapte organic dintr-o fermă ecologică în natura plăcută a orașului Cheongyang”.

Pe acelaşi subiect

Anunțul a stârnit o dezbatere națională asupra sexismului și a problemelor de sensibilitate la gen, dar critica nu s-a limitat la femeile reprezentate ca vaci. Unii și-au exprimat, de asemenea, îngrijorări cu privire la bărbatul care filmează pe ascuns grupul de femei, punând accent pe infracțiunile cu camerele de spionaj în Coreea de Sud, care au crescut în ultimii ani. Molka, care se traduce literal prin „cameră secretă”, a devenit o problemă specială pentru femeile din Coreea de Sud.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Reclamă controversată în Coreea de Sud. Mai multe femei au fost prezentate drept vaci. Reacţia companiei