Antena Meniu Search
x
LIVE

Critici dure la adresa casei de modă Givenchy. Modelele au defilat la Paris cu "ştreanguri" la gât

Casa de modă Givenchy, condusă de Matthew M. Williams, a fost aspru criticată pentru defilarea de la Săptămâna Modei de la Paris a câtorva modele care purtau la gât coliere care seamănă cu un ştreang.

De Ovidiu Cojocaru la 05.10.2021, 14:40

Accesoriul, cu o formă rigidă din argint, a fost de fapt turnat cu un nod care a stârnit o controversa la evenimentul din Paris, potrivit BBC. Colierul amintește vizual de un ştreang, motiv pentru care mulți oameni au găsit accesoriul ofensator. Angela McRobbie , lector în mass-media și comunicare la Universitatea Goldsmiths din Londra și-a exprimat opinia cu privire la apariţiile modelelor:

Pentru mine, întrebările relevante, dar la care nu se răspunde sunt: ​​cine sunt factorii de decizie din culise şi cine semnează articole ca acesta? Nu înțeleg dacă aceasta este o manevră cinică pentru a șoca și apoi retrage rapid piesa ofensivă.

Chiar și Lisa Roxby de la instituția pentru prevenirea sinuciderii a intervenit, subliniind că persoanele care au avut experiențe personale cu acte de sinucidere pot fi șocate de acest tip de accesorii.

În ultimii ani, industria modei a provocat controverse în mai multe rânduri. Gucci a retras un produs de lână de la vânzare în 2019 după ce articolul a fost criticat pentru că seamănă cu o față neagră. Prada a tras de asemenea obiecte cu imagini care păreau să semene cu maimuțe negre cu buze mari roșii. Katy Perry a scos două articole din gama de pantofi după ce s-a plâns că unul dintre modele era rasist, iar Dolce & Gabbana a stârnit controverse în 2016 când a numit un articol de încălțăminte din colecția sa de primăvară/vară „sanda sclavă”.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri Mondene » Critici dure la adresa casei de modă Givenchy. Modelele au defilat la Paris cu "ştreanguri" la gât