Antena Meniu Search
x

Video Reforma judiciară, amânată în Israel. Benjamin Netanyahu a dat înapoi, în urma protestelor care au paralizat țara

În urma grevelor care au paralizat ţara aproape trei luni, guvernul israelian amână controversatul proiect de lege privind reforma justiţiei. Decizia a venit după ce, numai ieri, 80.000 de oameni s-au strâns în faţa Parlamentului şi au blocat principala cale de intrare în Ierusalim. Oamenii au cerut demisia premierului Benjamin Netanyahu, asta după ce l-a demis pe ministrul Apărării care ceruse suspendarea reformei. Întrebat de părerea Statelor Unite faţă de situaţia prin care trece Israelul, un purtător de cuvânt de la Casa Albă a declarat că Joe Biden "nu se teme că Israelul se va îndrepta spre un război civil".

de Redactia Observator

la 28.03.2023, 08:36

Vezi și

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat luni o "pauză" în procesul de adoptare a reformei justiţiei, examinată în parlament şi contestată în stradă de aproape trei luni, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Într-un mesaj către naţiune transmis după consultări politice cu unii dintre partenerii din coaliţia aflată la putere, Netanyahu a anunţat că adoptarea definitivă a diferite proiecte de lege privind reforma a fost amânată pentru următoarea sesiune parlamentară, care urmează să se deschidă după Paştele Evreiesc (5-13 aprilie).

Proteste în Israel. Benjamin Netanyahu cedează parţial în faţa cererilor opozanţilor

Oponenţii acestui plan de a înăspri controlul parlamentului asupra proceselor judiciare au atras atenţia că acesta reprezintă o ameninţare pentru democraţie şi au mobilizat proteste ample împotriva sa.

O mulţime uriaşă, estimată la 80.000 de manifestanţi, conform media israeliene, s-a adunat luni după-amiază în jurul parlamentului la Ierusalim pentru a protesta împotriva reformei.

Cel mai mare sindicat din ţară a făcut apel luni la grevă generală, în mare parte respectată în sectorul public, dar şi în companii private, fapt extrem de rar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Reforma judiciară, amânată în Israel. Benjamin Netanyahu a dat înapoi, în urma protestelor care au paralizat țara