Antena Meniu Search
x

Video Regele Charles, profund emoţionat de mesajele de sprijin primite după diagnosticul de cancer: "Sunt cea mai mare mângâiere și încurajare"

Regele Charles al III-lea a transmis aseară primul mesaj emoţionant, în urma diagnosticului de cancer.
Charles a mulţumit pentru numeroasele mesaje de susţinere şi spune că aceste gânduri sunt cele care îi dau putere. Palatul Buckingham a anunțat că monarhul va amâna unele angajamente pentru a urma un tratament.

de Redactia Observator

la 11.02.2024, 08:19

- Profimedia

Regele Charles al III-lea a făcut aseară o declarație extrem emoţionantă. Este primul mesaj public în care vorbeşte despre diagnosticul crunt pe care l-a primit în urmă cu aproape o săptămână. Într-un mesaj transmis de la Sandringham, reşedinţa unde monarhul s-a retras imediat după externare, Charles a menţionat că îl bucură să audă că experienţa prin care trece el, îi îndeamnă şi pe alți bărbaţi să meargă la un control medical. 

„Aș dori să-mi exprim cele mai sincere mulțumiri pentru numeroasele mesaje de susținere și urări de bine pe care le-am primit în ultimele zile”, a spus Charles într-o declarație, citată de Reuters.

Palatul a anunțat luni că Charles, în vârstă de 75 de ani, a fost diagnosticat cu o formă de cancer, la mai puțin de 18 luni de la începutul domniei sale.

„Așa cum știu toți cei care au fost afectați de cancer, astfel de gânduri bune sunt cea mai mare mângâiere și încurajare”, a spus Charles, potrivit Mediafax.

Pe acelaşi subiect

Regele a declarat că a fost îmbucurător să audă cum diagnosticul său a ajutat la punerea în lumină a organizațiilor care sprijină bolnavii de cancer în Marea Britanie și în alte părți. Viitorul moştenitor al tronului britanic, Prinţul William, a preluat deja o serie din atribuţiile tatălui său. William a revenit la apariţiile publice, după ce i-a stat alături soţiei Kate, care a trecut şi ea printr-o operaţie. Diagnosticul regelui a reaprins însă discuţiile despre monarhie şi a lansat speculaţii cum că Charles ar trebui să abdice în favoarea lui William. 

Danica Kirka, reporter: Nici nu se pune problema să se discute despre abdicare, nimeni de la Palat nu face asta. 

Boala regelui nu a schimbat însă relaţia tensionată cu fiul cel mic, prinţul Harry, a cărui revenire la Londra a iscat controverse. Harry nu a zăbovit prea mult. A stat alături de tatăl său doar 30 de minute. De asemenea, Harry nu s-a văzut cu fratele lui, William sau cumnata Kate. 

Michael Cole, expert regal: Sandringham ocupă un loc special în inima familiei regale, iar monarhul a mers acolo din motive delicate. Regele are nevoie de izolare, iar Sandringham este cea mai mare proprietate regală a sa. Când primeşti tratament pentru orice tip de cancer, trebuie să eviţi infecţiile.

În ciuda diagnosticului, Charles şi-a îndeplinit din atribuţii de acasă. Vestea şocantă despre boala lui Charles a fost dată de Palatul Buckingham, care a anunţat luni că Regele suferă de o formă de cancer, descoperită în timpul intervenţiei la prostată de pe 26 ianuarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Regele Charles, profund emoţionat de mesajele de sprijin primite după diagnosticul de cancer: "Sunt cea mai mare mângâiere și încurajare"